Single Blog Title

This is a single blog caption

Bajnoki hétvége éremesővel

Péntek-szombat-vasárnap került megrendezésre a 2017. évi országúti nemzeti bajnokság. Pénteken az időfutamnak, míg szombaton és vasárnap a hosszútávú összecsapásoknak adott otthont a korábbról már ismert Ibrány település. Síkvidék révén a minden irányból fújó szél, egy szakaszon döcögősebb aszfalt és a technikás, kanyarokban nem szűkölködő 14,7 km-es pályán való körözés adta fel a leckét a kerekeseknek.

A pénteki időfutam a kellemetlen szeles idő ellenére jól sült el, hisz a Kontent-DKSI több versenyzője is dobogóra állhatott.

balint_ob_20177_tt

WU15-ben Kovács Judit a 3. helyen végzett, ahogy WU19-ben Kovács Petra is. Itt a 4. helyre érkezett Csefkó Helga. A fiúk remekeltek U17-ben és Bajnokot mi adjuk Varga Bálint személyében, Pető Dániel 7. U15-ben Árvai Kristóf az előkelő 5., míg U13-ban Vas András a 9. helyen végzett. WU17-ben Sági Fanni 5. és Nagy Gréta 6. lett.

U23-ban Fegyveres Máté 1,5másodperccel csúszott le a dobogóról és Szőllősi Ferenc 5. lett. ELIT kategóriában (a 18 éves) Peák Barnabás mindössze 8 másodperccel maradt le az ide bajnok idejétől és akaszthatta nyakába az ezüstöt.

TT_P

Szombatra kerültek az utánpótlás és amatőr mezőnyök(az amatőr nem bajnoki futam) versenyei. A lányok közül Kovács Judit 3. helyre érkezett, míg az U17-es fiúk ügyesen együttdolgoztak, melynek eredményeként Varga Bálint 2. és Sánta Ármin a 3. fokára állhatott a dobogónak.Kapcsa Márk amatőr felnőttben indult és szerzett bronzérmet, Kója Tamás Master1-ben szintén bronzzal és Korhán László Master3 kategóriában ezüsttel térhetett haza. AZ U19-es fiúk nagyot melóztak. Kiss Hunor a verseny 70%-ában elmenésben volt, melyet nagyban elősegített Árvai Krisztián mezőnymunkája, sajnos a végén nem sikerült nemesfémre váltani a befektetett melót, de nagyon szépet húztak.

ob_2017_WU

Vasárnap a reggel kissé bornongósra sikerült, de hamar kisütött a Nap, amikor a felnőtt férfi mezőnyben az epronexes Kiss Gergő elrúgta a mezőnytől Zathureczky Márkkal(Bátorfi Agria). A mezőny eleinte nem vette komolyan  az elmenésüket, de néhány kör és a felhalmozott kb 2,5perc előny után a kontentes fiúk összeálltak és dolgozni kezdtek komolyabban. Ekkor egy kör alatt ledolgozták a különbség nagy részét és a következő körön már csak kb 15 másodperc előnnyel érkezett Geri és a közben leszakadó bajtársát bedolgozta a mezőny. Ekkor a bátorfis fiúk is belendültek, hisz már nem volt érdekük ültetni a mezőnyt és szépen bedarálta a peloton a szökevényt. Ezt követően voltak próbálkozások, de életerősnek egyik sem bizonyult, így maradt a taktikázás a végére. Ahogy sejteni lehetett, sprintre jöttek meg, ahol abszolútban 3., U23-ban 1. helyen érkezett Peák Barnabás. Nemsoká nyomában Szarka Gergő(U23 5.) és Szöllősi Ferenc.(U23 6.). A Csapat többi tagja is a mezőnnyel érkezett, míg Hajdu Barnát felrakta egy “kulacsfeladó” srác, így nem tudta befejezni a versenyt. Bocs Barna, Csúnya dolog ilyet mondani, de szerencsére azután, hogy kidolgozta magát a szökevények befogásában 🙂

u23_dobogo_k

Lehetne elfogultsággal  vádolni, de nem írnám ide, ha nem ezt éreztem volna végig a verseny alatt: Nekem nagyon összeszedett csapatnak tűnt a Kontent-DKSI. A versenyt külső szemlélődőként néztem végig, még kulacsokat se szedtem, de amikor befordult az ötösfogat, amely a szökevények befogására állt össze, eszembejutott a Székely Kör tavalyról, amikor az utolsó etapon Csíkszeredára a mi fiaink húzták be a sort. De ez most valahogy még erősebb volt. Fotbalista nyelven ezt úgy mondanák, megdobbant a narancs-lila szívem. Szép volt fiúk! És persze szép volt mindenki, kicsik és nagyok, fiúk és lányok. Szép termést arathattunk!

Kedden Tour de Hongrie!

időfutam eredménylista
Hosszútávú eredménylista
Sági István facebook fotóalbuma
MER-SE fotóalbuma(szombat. Egyéb napok a lap jobboldali menüjében lesz elérhető)