Single Blog Title

This is a single blog caption

Hétvégi eredmények: V4, Ibrány, XCO OB…

Július 22-én Debrecen-Ibrány között, 157 km-es távon zajlott a Visegrad 4 Special Series aktuális (UCI 1.2) versenye. A szinte semmi szintkülönbséget nem tartalmazó szakasz 46 km/h feletti átlagot hozott. A KONTENT-DKSI csapata Peák Barna sikerének rendelte alá a taktikát, ezért igen aktívan dolgoztak a fiúk. Végül a döntő elmenés egy 10-es bolynak sikerült, amiből Kusztor Péter (MyBike Stevens) győzött. Peák a mezőnysprintet a második helyet hozta, 11. helyezettként zárva a napot. Pápai Ádám 39., Szentpéteri András 80. lett. A csapatsikerért dolgozva az erejével elkészült Hajdu Barna, Fegyveres Máté és Beregszászi Bence nem fejezték be a viadalt.

Fotók: Vígh Attila .o0o. Vanik Zoltán .o0o. VIDEÓ

Ibrányban a V4 verseny befutója előtt egy amatőr futamra is sor került a városban kijelölt 5,6 km-es körpályán, ahol 12 kör volt a penzum. A nyírségi kerékpárosok számbeli fölénye jellemezte a versenyt, a KONTENT-DKSI részéről azonban a 16 éves Pető Dani szépen versenyezve abszolút 2. helyen végzett, és megnyerte az U19 kategóriát! Szép volt Dani!

Ugyancsak vasárnap zajlott az MTB XCO Országos Bajnokság, ahol DKSI színekben felnőttek között Takács Balázs 15., U17-ben Szutor Gábor 21. helyezett lett.

Az előttünk álló július végi hétvégén a fiatalok a Szlovák Kupa aktuális versenyén vesznek részt, a felnőtt csapat pedig Szlovéniában a GP Kranj UCI 1.2-es futamon áll rajthoz.