Single Blog Title

This is a single blog caption

Hétvégi hírek: GP Kranj, Bringafieszta – újabb győzelem és dobogós helyek!

A július 28-29-ei hétvégén a felnőtt/U23 csapat a GP Kranj versenyén vett részt. Szombat este 21:00 órai kezdéssel lámpafényes kritériumon indultak a fiúk: 120 induló, 50 kör, 40 km voltak a verseny fő jellemzői, melyet Kranj belvárosában egy 800 m-es lezárt pályán rendeztek. A célegyenes előtti kanyart macskakő plusz csatorna fedél színesítette, így még izgalmasabb volt a futam az amúgy is gyenge látási viszonyok mellett. A versenyt 14-en fejezték be, Pápai Ádám a végbefutón 11. helyen érkezett célba.

Vasárnap UCI 1.2-es mezőnyverseny volt a program, a táv 157 km. Ezt is a városban rendezték, ahol a meredek emelkedőkkel és rengeteg kanyarral tarkított körpályán 13 kört tettek meg, emellett a hőséggel is meg kellett küzdeniük.
A verseny 5. körében kialakult egy 16 fős szökevény csoport, amibe Vígh Zolinak majdnem sikerült belekerülnie – próbált felugrani, de kb. félkörös üldözés után a mezőny utolérte őt. Kesőbb az élen haladókból már csak 8-an maradtak. Nyolcvanan fejezték be a versenyt és a mezőnyhajrában Gönczy Gergő 19. míg Vigh Zoli 47. helyen ért célba. 77. Pápai Ádám, a többiek Hajdu Barna, Kiss Hunor, és Szentpéteri András fel kellett adják a versenyt.

Itthon a Bringafieszta versenyére utaztak az utánpótlás és amatőr csapattagok, köztük a Master korúak, hiszen a verseny egyben Master OB-ként is meg lett hirdetve, az elmúlt évekhez hasonlóan. Az up. versenyzőink kitettek magukért, hiszen az U17 kategóriában full DKSI-s dobogó született: 1. Szíjártó Zétény, 2. Pető Dániel, 3. Árvai Kristóf, 5. Polyák Gábor, 7. Páll Zsombor, 13. Sánta Ármin. U19-ben erős mezőnyben 6. lett Bognár Ábel, 8. Árvai Krisztián, 9. Sipos Máté, 18. Varga Bálint. Master2 korcsoportban 9. lett Nagy II. Zoltán, 39. Páll János, Master3-ban 36. Korhán László.

 

A csapat soron következő versenye a Tour de Debrecen 55 km-es illetve 120 km-es távja lesz, ahol az ismert hazai terepen szép eredményeket remélünk!