Single Blog Title

This is a single blog caption

Sikerek a belgrádi UCI 2.1-esen; Székely Kör; Szlovák Kupa…

Kiemelkedően szerepelt a junior (U19) kategóriában hirdetett 47th Olympic Hopes – Belgrade Tophy Milan Panic UCI 2.1-es versenyen a KONTENT-DKSI ifi sora! Augusztus 11-12-én került sor a viadalra Belgrádban; az első szakasz emelkedőkkel, veszélyes lejtmenettel tűzdelt körözés volt a Kosutnjak parkban, 6,3 km-es pályán 13 kör, összesen 82 km volt az táv. Mészáros Ábel az előkelő 5. helyen zárt, Bognár Ábel 10. lett. Árvai Krisztián, Sipos Máté és Varga Bálint, valamint a mezőny nagy része időn kívül érkezett. Vasárnap a Nikola Tesla sugárúton kijelölt fordító pályán (1 kör 4 km) tettek meg 100 km-t a fiúk. A KONTENT-DKSI csapat célja az volt, hogy a Mészáros Ábelt az összetett 5. helyéről a dobogóra segítsék. Ennek szellemében hajtottak, a csapatmunka jól működött, bár Árvai Krisztiánnak technikai gondja akadt menetközben, azért be tudta fejezni a napot. A döntő támadást Ábel a vége előtt 4 körre indította, egy török sráccal a mezőny előtt 1 perces előnnyel hajráztak a győzelemért: a sprintet Mészáros Ábel nyerte! Gratulálunk! További eredmények: Sipos Máté 23., Bognár Ábel 37., Varga Bálint 37., Árvai Krisztián 41. Mészáros Ábel így az összetett elszámolásban 3. helyen zárt, pontszerző helyen végzett továbbá Bognár Ábel, aki a 9. helyet szerezte meg a két nap összesítésében.

Videó a befutóról

Eredmények a ProCyclingStats oldalán:
https://www.procyclingstats.com/race/belgrade-trophy-milan-panic/2018/stage-1
https://www.procyclingstats.com/race/belgrade-trophy-milan-panic/2018/stage-2

FOTÓK

Az U15/U17-es fiúk ugyanazon a hétvégén a Szlovák Kupa eperjesi futamán vettek részt. Szombaton időfutamra került sor, a 2004-2005-ös születésűek között Páll Zsombor 15. lett a 10 km-es távon, ugyancsak 10 km-en a 2002-2003-as (kadet) korcsoportban Pető Dani 20., Sánta Ármin pedig 26. helyen zárt. Vasárnap a mezőnyversenyekre került sor, 55 km-en Páll Zsombor 10. lett. A nagyobbaknál 80 km volt a táv, 1000 méter szintkülönbséggel. Egy 3 fős szökés alakult ki, majd a csapatból Sánta Ármin ment fel az elmenésre, miközben Dani és Árvai Kristóf szerelték a további kísérleteket, és fogták a mezőnyt. A csapatmunka meghatározó volt, a szökésben levő négyes egyesével ért célba, ahol Ármin a nagyszerű 2. helyezést szerezte meg! 13-14. helyen jött meg Árvai Kristóf és Pető Dani így a mezőny első harmadában végeztek. Szép volt fiúk!

 

Az augusztus 7-11. között rendezett Székely Körverseny első két szakaszáról már a Facebookon beszámoltunk, elsősorban Gönczy Gergő és Vígh Zoli szállították a szép helyezéseket, utóbbi a prológ 8. helyével, Gergő pedig az első szakasz 4. helyezésével alapozta meg a szereplését.
A Székely Kör III. szakasza 190 km volt Székelyudvarhely és Csíkszereda között, végig nagy hegyekkel tűzdelve. Az igazi tüzijáték az utolsó 30 km-re maradt, a KONTENT-DKSI két kerekese is az élbollyal érkezett: Gönczy Gergő 12. lett, 15. pedig Vígh Zoltán. A többiek közül 21. Pápai Ádám, 24. Szentpéteri András. Kiss Hunor kimerültség, Fegyveres Máté pedig erős térdfájdalom miatt sajnos feladni kényszerültek.
A szombati napon két szakaszra is sor került, a IV.A szakasz 10 km hegyi egyenkénti volt. Vígh Zoli a 10. helyen érkezett, Gönczy Gergő 13., Szentpéteri 20., Pápai 38. helyen zárt a déleőtti futamon. Délután a Csíkszereda környékén rendezett 143 km-es mezőnyverseny zárta a Székely Kört. Gönczy Gergő az élbolyban kiválóan helyezkedve 5. helyet szerzett, Pápai Ádám pedig a 11. helyen ért célba, Vígh és Szentpéteri a 27-30. helyeket szerezték meg.
Ezzel összetettben végül 9. lett Vígh Zoli, 12. Gönczy Gergő, 28-29. pedig Pápai és Szentpéteri. Tisztességgel dolgoztak végig a fiúk!

https://www.facebook.com/CyclingTourOfSzeklerland/

Az előttünk álló napokban a Tour de Hongrie-n vesznek részt a Magyar Válogatott színeiben Vígh Zoli, Gönczy Gergő és Pápai Ádám.
A többiek, kicsik és nagyon a Szlovák Kupa következő versenyén állnak rajthoz Klastor pod Znievom városában, ahol időfutamra és mezőnyversenyre is sor kerül majd, az elmúlt évekhez hasonlóan.
HAJRÁ KONTENT-DKSI!