Single Blog Title

This is a single blog caption

Autómentes Nap Debrecenben

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata az Európai Mobilitási Hét keretében 2018. szeptember 22-én rendezte meg az Autómentes Napot. Az esemény lebonyolításában a DKSI Debreceni Sport és Szabadidős Ifjúsági Egyesület is részt vett.

A DKSI standján a kilátogatók megismerkedhettek a kerékpározással kicsit közelebbről, információkat gyűjthettek a csapatról. A megjelenést igyekeztünk a csapat trófeáival, kupákkal, bajnoki mezekkel, érmekkel színesíteni, illetve kipróbálható volt egy felnőtt és egy gyerek edzőkerékpár. Az eredményeink mellett az érdeklődők megtekinthették a DKSI kulacs és meztörténeti gyűjteményét, illetve egy versenyzőhöz igazított, valós bevetésekre optimalizált, “szingós” versenykerékpárt.

Természetesen a megjelenésen kívül tevékenyen is részt vállaltunk a rendezvényen, a KRESZkerék elnevezésű verseny szervezésében és lebonyolításában, a szabályos és biztonságos kerékpározás népszerűsítése érdekében. A résztvevőknek indulás előtt Kresz-tesztet kellett kitölteniük, majd azt, hogy a megkülönböztetésül számozott láthatósági mellényt viselő versenyzők a megadott útvonalon valóban szabályosan közlekednek-e, „álcázott” egyesületi tagok ellenőrizték.

A versenytávot legsikeresebben Szabóné Újszászi Éva teljesítette, akit elkísért kislánya és kisfia. Őket az elért eredményért a DKSI egy -a csapat által is használt- professzionális, Salice kerékpáros fejvédővel jutalmazta, míg a tőlük hajszállal lemaradó Berger Patrik és Berger Dorina (szintén, mint kísérő) egy Salice kerékpáros szemüveggel térhetett haza. Ezúton is gratulálunk az elért eredményekhez!

szue bp

Szeretnénk köszönetet mondani a szervezőknek  a meghívásért, kilátogatóknak az érdeklődésért és természetesen mindazoknak, akik a munkánkban részt vállaltak, nemkevésbé a finom ebédért, ami a Sport Étterem jóhírét öregbíti.

Fotók
DKV köszönőlevél