Single Blog Title

This is a single blog caption

Felhívás! – „Egy cipőben járunk” kampány

Alábbiakban a Magyar Diáksport Szövetség felhívását tolmácsoljuk, többek között Hajdú-Bihar megye társadalmi-, sport-, oktatási és civil intézményeinek vezetői és munkatársai felé, hogy közösen cselekedhessünk egy jó ügy érdekében! A program keretében nehéz anyagi helyzetben lévő iskolások számára gyűjtenek sportcipőket. Az „Egy cipőben járunk” program célja, hogy
segítséget nyújtson a rendszeres testmozgáshoz, sportoláshoz azoknak a gyerekeknek, ahol a család számára a legszükségesebb alapfelszerelés, a sportcipő beszerzése is nehézséget jelent.

A sportcipőket az MDSZ országos hálózata segítségével juttatja el a rászoruló iskoláknak és gyerekeknek decemberben. Célunk, hogy az évről-évre bővülő program során országszerte a lehető legtöbb rászoruló iskolás kapjon 1-1 pár edzőcipőt. Programunkhoz eddig számos élsportoló és közéleti személyiség csatlakozott, többek között Benedek Tibor, Erdei Zsolt, Kovács Katalin, Stohl András, Harsányi Levente vagy Gerendai Károly. A teljes felajánlói kör a program weboldalán látható az összegyűlt cipők mennyiségével, amely jelenleg közel 300 párnál jár.

Ezúton Önöket is szeretnénk felkérni, hogy amennyiben lehetőségük nyílik, tegyék meg céges felajánlásukat, vagy az Egy cipőben járunk programot a dolgozók körében hirdessék meg. A cégen belüli társadalmi felelősségvállalási felhívások a tapasztalatok szerint hatékonyan működnek, és a begyűjtés szempontjából is egyszerűbb, ha a munkatársak a munkahelyükön leadhatják a felajánlást. Az összegyűlt sportcipők elszállítását természetesen az MDSZ helyi szervezete megoldja. Igény esetén az MDSZ a cég részére adományigazolást állít ki.

A gyűjtés 2018. november 15-ig zajlik, az összegyűlt adományokat pedig december közepéig juttatják el az iskolákba. A felajánlott sportcipők mérete 33-45 között bármilyen lehet (az eddigi felajánlások alapján már inkább a kisebb méretek preferáltak), típusát tekintve pedig általános, bármilyen sporthoz használható, új sportcipőket várnak a szervezők. Amennyiben valaki pénzadományt szeretne felajánlani, ennek módjáról itt lehet tájékozódni.

Amennyiben egy felajánló szeretne arccal, névvel is megjelenni a program weboldalán: www.egycipoben.hu, akkor egy fotót is várunk tőle névvel és az esetleges motivációs üzenettel együtt. A programról készült kampányfilm itt látható, az MDSZ Facebook oldalán pedig folyamatos a kampány!

Segítségképpen: egy-egy pár cipő már 6-10 ezer Ft. körüli áron is elérhető a sportfactory.hu oldalán, ezt egy-egy iskola pedagógusai /szülői munkaközösségei/ könnyen összeadhatják, s talán iskolánként felajánlhatnának egy-egy pár cipőt.

Természetesen ez egyénenként is megtehető!

A cipők összegyűjtésében a HBM Diáksport és Szabadidő Egyesület és az MDSZ Észak-Alföldi Régió munkatársai segítségetekre lesznek, információkat az  alábbi elérhetőségeken kérhettek:

Szemán Andrea  menedzser  +36-30 966-77-93
Rozsondai Tibor főtitkár         +36-20-938-80-66

A cipőket Magyar Diáksport Szövetség Észak-alföldi Regionális Irodájában lehet leadni 2018. november 14-én 16 óráig, (Debrecen, Rákóczi út 1-5. II/23.),  előtte egyeztetve Szemán Andrea menedzserrel a +36-30 966-77-93 telefonszámon.

A HBM Diáksport Szövetség kérése:
‘Kérjük, hogy a
 felajánlás időpontjában a felajánlók  nevét /egyéni, kollektíva/ és lehetőség esetén egy képet /vagy logótlegyetek szívesek küldeni elektronikus úton a„……… /név/ az Egy cipőben járunk programban felajánlok/lunk … pár … márkájú … méretű edzőcipőt” megjelöléssel a szeman.andrea@mdsz.hu és a hajdu.diaksport@gmail.com email címekre, hogy továbbküldhessük az MDSZ honlapjára!”

Minél több sporttárs, és sportkedvelő támogatásában bízva az MDSZ Elnöksége nevében is köszönjük! – DKSI