Single Blog Title

This is a single blog caption

XIII. Kazinczy Emléktúra, 2018. okt. 27. szombat

Október 27-én szombaton ismét ellátogatunk a határon túli Érsemjénbe, Kazinczy Ferenc (1759. október 27. – 1831. augusztus 23.) szülőfalujába, az író, költő születésének 259. évfordulója kapcsán. Ezt a túrát méltán mondhatjuk a debreceni, hajdúsági kerékpárosok hagyományos szezonzáró nyílt túrájának, melyre már 13. alkalommal kerül sor. A részvétel nyílt, megfelelő műszaki állapotú kerékpárral, a közlekedés szabályainak ismeretében bárki részt vehet, aki vállalja a 2x 40 km megtételét.

Minden kerékpározni szerető fiatalt és idősebbeket, fiúkat-lányokat szeretettel várunk! A tempó túrázós, figyelem, nem verseny! A résztvevők több csoportban mozognak majd, hogy a forgalmat kevésbé zavarjuk; lehet találni kicsivel haladósabb és lassabb csoportot is. Reméljük az időjárás kedvezően alakul!

FIGYELEM! A korábbiaktól eltérően NEM vasárnap, hanem szombaton kerül sor a túrára! Ennek oka, hogy a szervezők, résztvevők közül többen érdekeltek a vasárnapi Organica FX Szupermaraton Nagyvárad-Debrecen futóversenyben.

Fontos:

– réteges sportöltözet, időjárástól függően esőkabát
– pumpa, pótbelső, kerékpáros fejvédő (bukósisak)
– kifogástalan műszaki állapotú kerékpár
– érvényes személyi igazolvány, vagy útlevél

Program:

08:30 – Gyülekező a Csokonai Színháznál
09:00 – Indulás Érsemjénbe (40 km)
11:00 – Kazinczy emlékház megtekintése, koszorúzás, ebéd
13:00 – Visszaindulás
13:40 – Sütizés Vámospércsen

Elemózsiáról mindenki magának gondoskodik! (nem lesz főzés)
A túrán kísérő gépkocsira  és motorokra is lehet számítani!