Single Blog Title

This is a single blog caption

Szlovák Kupa 2019: Nagyszombat (Trnava), ápr.6-7.

A KONTENT-DKSI évek óta stabil résztvevője a Szlovák Kupa nagyszombati (Trnava) versenyének, idén április első hétvégéjére esett. Szombaton egy kritériumra, vasárnap pedig mezőnyversenyre került sor. Nagy II Zoltán beszámolója!

„A kritérium pálya egy viszonylag rövid, két fordítót tartalmazó (egy oda-vissza, elnyújtott o betű volt) úton volt. Sajnos a visszafordítók igen csúsztak, illetve a pályán parkoló kocsik okozta szűkületek miatt több bukás is történt, mely csapatunkat is sújtotta. Örülhetünk, hogy nagyobb baj nélkül megúsztuk.
Ez volt a bronz nap! Mini kategóriában ifj. Kovács Béla 3. lett, az U17 korosztályban Zéti és Kristóf igen dominánsan szerepeltek. Sajnos utóbbit egy igen komoly bukás leterítette, így kiszállni kényszerült, de Zéti végig vitte és egy igen szépen csillogó 3. helyet szerzett.
Egy igen hektikus versenynap van mögöttünk. Hála Istennek és a segítőknek nagyobb baj nélkül zárhattuk a napot.”

További eredmények:
U15: Csáki Szabolcs DNF (bukás); WU17: Kovács Judit 13.; U19: Sánta Ármin 8., Polyák Gábor 9., Nagy Bendegúz DNF (bukás), Kovács Dani DNF.

Teljes lista (krit.)

„Vasárnap: Ezüst nap!
Kissé szeles, de kellemes időben zajlottak a futamok. Indításnak Béci szerzett egy ezüst érmet Mini kategóriában. Csáki Szabi népes mezőnyben állt helyt és futott be a 34. helyen. Juditka 12. helye biztató, látva milyen energiákat kellett ellenfeleinek mozgósítani, hogy tartani tudják. Az U17-ben ott folytatták a fiúk, ahol előző nap félbehagyták. Kontrollálták a versenyt, majd a döntő szökésnek bizonyuló próbálkozásra Kristóf mozdult és felért, így szökésben összedolgozva szlovák ellenfelével tekertek a célig, hol döntöttek az érmek sorsáról. Kristóf ezüstös lett, még Zéti a mezőnyhajrán 2., így 4. helyett szerzett. Azt gondolom, dicséretes amit mindkét fiú mutatott egyénileg és csapatszinten egyaránt.
Az U19 a felnőttekkel együtt tekertek, hol igen jól teljesítve értek célba. Ármin 6., Bendegúz 8., Kovács Dániel a 34. helyen fejezte be a versenyt.
Polyák Gábor sajnos nem fejezte be a futamot.
Az U15/WU17 verseny távja 48 km, az U17 69 km, az U19-nek pedig 115 km volt, ahol 43.5 km/h átlagot hajtott a vegyes mezőnyben győztes szlovák versenyző, míg a fiúk 2 percen belül, a főmezőnnyel érkeztek.

Teljes lista (mezőny)

FOTÓK

Jan Melicher fotói (Fb):
https://www.facebook.com/pg/jmphotosk/photos/?tab=album&album_id=364301484175233

Gratulálunk mindenkinek!
A következő erőpróba a Hegyi OB lesz, amire Húsvét hétvégéjén kerül sor.