Single Blog Title

This is a single blog caption

Főnix Kupa – Kométa Kritérium Liga futam Nagyhegyesen!

A pünkösdi hétvégén következik a hajdúsági versenyek sorában a következő megmérettetés, az immár sokadik alkalommal rendezett Hajdú-Főnix Kupa, melynek története évtizedekre nyúlik vissza. Az idei évben a korábbiaktól némiképp különböző formában, elsősorban utánpótlás versenyként rendezi meg a viadalt a DKSI kollektívája, természetesen lehetőséget biztosítva az amatőrök számára is, nyílt mezőnyverseny formájában.

FIGYELEM! Az eddigi kiírástól eltérően a június 8-án megrendezésre kerülő Főnix Kupa – KOMÉTA Kritérium Liga szombati futamának nem Debrecen, hanem a vasárnapi mezőnyversenyhez hasonlóan Nagyhegyes község ad otthont.

A Főnix Kupa napján vagyis a szombati napon délután 14:45-től várhatók az első futamok a nagyhegyesi sporttelep körül kijelölt 940 méteres pályán, valamennyi utánpótlás korcsoportban. A verseny a KOMÉTA Kritérium Liga állomása!

Vasárnap a Hajdú Kupa következik: ugyanitt áll majd fel a versenyközpont, a pálya pedig az ismert Nagyhegyes – Balmazújváros – Látókép kör lesz, melyen kategóriától függően 1, 2 ill. 3 kört tesznek majd meg a mezőnyök. A nagyhegyesi cél kb. 800 méter, enyhén emelkedő egyenes, ahol az elmúlt években sok nagyszerű sprintet láthattunk több különböző versenyen, többek között Kusztor Péter, vagy Peák Barna győzelmével, hogy csak az elit kategóriát említsük. Jelenleg Debrecen környékének az országúti versenyhez leginkább alkalmas területéről beszélünk, leszámítva a június végén az Időfutam OB-nak is terepet biztosító 354.sz. utat, ami azonban nem körpálya, így kifejezetten az időfutam számnak kedvez.

A Hajdú-Főnix Kupa nevezési határideje 2019. június 3, nevezni lehet a http://dksi.hu oldalon elérhető felületen (a menüben található).
Ezúton is invitálunk minden tisztelt sporttársat a versenyre!

MÓDOSÍTOTT kiírás:

http://dksi.hu/team/letoltesek/Hajdu-Fonix_Kupa_2019_versenykiiras.pdf