Single Blog Title

This is a single blog caption

Összefogás a nemzetközi versenyeken

Aki figyelemmel kísérte a május eleji V4 verseny alakulását, észrevehette, hogy KONTENT-DKSI színekben új nevek is feltűntek. Sajnos több sérülés és betegség is hátráltatta a csapat összeállítását, és a nemzetközi versenyeken érvényes minimum versenyzői létszámokra vonatkozó kitételek, valamint az idei évben életbe lépett változások révén a felnőtt sor kölcsönversenyzőkkel szerepel a kiemelt versenyeken. Árvai Attila az alábbiakban számol be ennek menetéről:

“A DKSI csapatvezetés a 2019-es versenyszezont úgy indította el, hogy főleg az utánpótlásra koncentrál. A korábbi éveket részben folytatva és az utánpótlás versenyzőknek utat mutatva minimális keretek között megtartottuk a Felnőtt/Elit versenyzőinket (volt aki eligazolt és volt aki maradt a narancs-lila debreceni csapatnál).

Céljaink között szerepel hogy az utolsó éves utánpótlás korcsoportból kilépve versenyzőink folytatni tudják a versenyzést a mi színeinkben mindaddig, amíg egy nagyobb költségvetéssel rendelkező U23/felnőtteket foglalkoztató klubba igazolnak, ezáltal a DKSI biztosítja az utánpótlást a felnőtt csapatok számára.
A kiemelt tehetséges és szorgalmas versenyzőket a DKSI csapatvezetése segíti, nemzetközi pályára állítja, lehetőséget adva hogy külföldi klubhoz igazoljanak.
Példaként említeném Peák Barnabás UCI központba kerülését ahol 1 évet töltött el (ma már a holland SEG Racing Akademy versenyzője), illetve 2019 januárjától Mészáros Ábel kapott lehetőséget az UCI nemzetközi kerékpáros központban.

2018 decemberében és 2019 januárjában a KOMÉTA Continental csapatával kétszer két hetet edzőtáborozhatott Kiss Hunor Máté és Varga Bálint. (Az elmúlt hetekben hallhatunk róla hogy a KOMÉTA Cycling Team, Alberto Contador csapata a közeljövőben három magyar versenyzőt szerződtet le.)
A nemzetközi versenyek megkövetelik a minimum versenyzői létszámot (4-6 fő), ezért ahhoz, hogy a DKSI-s felnőtt versenyzőink versenyezni tudjanak kölcsönadási szerződéssel 3-4 versenyre leszerződtetünk külsős versenyzőket, ezáltal segítünk más csapatbeli versenyzőknek is, akik ugyancsak a kis létszámuk miatt nem tudnak részt venni az itthoni nemzetközi versenyeken. Így kötöttünk szóbeli megállapodást a BVSC vezetőivel Pataki Ibolyával és idősebb Molnár Gáborral. Továbbiakban más csapatok versenyzői számára is biztosítunk versenyzési lehetőséget
.

Tervünk hogy az itthoni V4 UCI 1.2 sorozatokon, Gemenc Nagydíjon és lehetőség szerint a Székely körversenyen vegyünk részt.”

A május 11-ei V4 versenyen fentiek értelmében 6 fővel szerepelt a KONTENT-DKSI csapata, közülük az erős mezőnyben Zathureczky Márk ért célba, míg a többiek, Jánoki Ádám, Szentpéteri András, Schneider Sebestyén, Szöllősi Ferenc és Istlstekker Zsolt sajnos feladni kényszerültek.

Pár fotó

Bízunk benne, hogy a csapatközi együttműködések a továbbiakban is lehetőséget biztosítanak minden tehetséges magyar fiatalnak, és az Ata által említett trend folytatódik, vagyis időről-időre tudunk tehetséges versenyzőket külföldi profi karrierhez segíteni!