Single Blog Title

This is a single blog caption

U17 Békeverseny – Zéti és Kristóf beszámolója!

Május 3-5. között rendezték meg Csehországban az U17 Békeversenyt, ahol az utánpótlás válogatott színeiben két versenyzőnk, Árvai Kristóf és Szíjártó Zétény voltak érdekeltek. Rajtuk kívül Krekács Barna, Magyar Gergő, Fábián Zalán, Szegedi Marcell szerepeltek a versenyen. 3 nap alatt 5 szakaszra került sor. Az első napot egy 1650 m-es prológ, majd délután egy 80 km-es mezőnyverseny következett. 4-én egy rövid körpályás verseny (5 kör, 22 km) indította a napot, délután 75 km mezőnyversenyt kellett teljesíteni. Végül máj.5-én 15.5 km-es egyéni időfutam zárta a programot. Lássuk miként látták a fiúk ezt a három napot!


Zéti beszámolója:
„1.nap délelőtt prológgal kezdődött, ahol én még vizes úton indultam ezért annyira nem is kockáztattam. (70.hely) Délután egy mezőnyverseny volt, ahol leghátulról indulva a bukást szerencsére kikerülve a mezőny elejében tudtam/tudtunk versenyezni. Végül a 34.helyen végeztem aznap.
2.nap délelőtt egy rövid körpályás verseny volt, ahol a 6 fős szökést követő mezőnyben voltam, Kristóffal együtt végig próbáltunk elöl maradni és ez sikerült is. Végül 12. lettem.
Délután egy hosszú hegyes mezőnyverseny következett. Az idő nem kedvezett aznap senkinek (8 fok, szakadó eső), a vége előtt 15 km-el az aznapi legerősebb emelkedőn leszakadtam az első mezőnyről, onnantól egy kisebb csoport élén tekertem hogy minél kevesebb időt veszítsek az összetettben. A szakaszon 40. helyezést értem el.
3.nap időfutam verseny jött, ahol egy dombos pályán mentünk. Nem sikerült a legjobban mivel az azelőtti négy szakasz eléggé kimerített. (54.lett)
Összességében szerintem jól sikerült a szerepelés nekem és Kristófnak is, összetettben 37.lettem.”

Kristóf beszámolója:
„Az első szakasz egy 1600 méteres prolog volt. A rajt előtt esett az eső így a legtöbb versenyző vizes úton versenyzett, köztük én is. 10:30 kor volt a rajtom, nem számítottam csúcs időre hisz a testalkatom ehhez a műfajhoz nem igazán alkalmas, de nem sikerült olyan rosszul, ez a teljesítmény az 55. helyre volt elég. Itt a csapattársaim közül én teljesítettem a legjobban.
A második szakasz 80 km mezőnyverseny volt. Nagyon ideges volt a mezőny, mindenki előre akart menni így több bukás is volt amibe én kétszer is belekeveredtem, de mind a kétszer sikeresen felzárkóztam. A hetvenedik km felé volt egy 3-4 km hosszú, elég meredek hegy, ami nekem fekszik és hol előre tudtam volna lépni az összetettben, de sajnos a hegy lábánál leesett a hátulsó fékem ami miatt meg kellett állnom. Mire visszaszereltük elég sok percet veszítettem. (87.lett)
A harmadik szakasz a szállásunk mellöl rajtolt, ahonnan egy 2200 méteres úton kimentünk egy 3500 méteres körpályára, ahol megtettünk 5 kört, majd vissza a rajt/cél helyszínéhez. Végig elöl helyezkedtem a 4. körben pedig támadtam egy kisebb dombon, de hamar felzárkózott a mezőny a végén pedig megjöttem a 34. helyen.
A negyedik szakasz 88 km volt.
Voltak nagyobb hegyek, de semmi izgalmas nem történt, azt leszámítva, hogy elkezdett szakadni az eső, egészen a 67-68. km-ig, hiszen itt elkezdődött egy hasonló emelkedő ahhoz, ami előtt a 2. szakaszban leesett a fékem.
Ment a tempó, többfelé szakadt a mezőny, itt a csapattársaim már nem voltak velem, én a második kis csoportban voltam, így ha minden jól ment volna 20. hely környékén megjöttem volna. A 70. km-nél felértünk a hegyre, váltottam volna fel nagytányérra, de nem történt semmi. Utólag kiderült hogy felfelé elszakadt a váltóbowdenem, így nem tudtam felváltani nagytányérra, próbáltam pörgetni a kistányért ahogy tudtam, de sajnos leszakadtam és a maradék 18 km-en elég sokan megelőztek. (48. lett)
Az utolsó szakasz egy 15,5 km hosszú időfutam volt. Úgy volt, hogy időfutam bringával indulok, de a beállítások nem voltak jók, beállítottuk hogy megfeleljen a sablonnak, de nagyon kényelmetlen volt, szóval az országútival indultam. Könyöklőt nem volt időnk feltenni, tehát anélkül mentem. A 66. helyre volt elegendő az időm.
A verseny maga jó volt csak elég nagy balszerencsém volt.”

Összetettben Kristóf az 52. helyen végzett. Mindketten szépen helytálltak, és ami számunkra örömteli, hogy ezzel a versennyel, mely az EYOF utolsó kvalifikációs versenye volt, ismét egy lépéssel közelebb kerültek az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon való részvételhez, amelynek idén Baku városa ad majd otthont!

Teljes lista a szervezők weblapján:

http://www.tjcykloklubjevicko.cz/startovni-listina.html