Single Blog Title

This is a single blog caption

Hajdú-Főnix Kupa 2019: Fotók, eredmények

Június 8-9-én került sor az idei Hajdú-Főnix Kupára Nagyhegyesen. Mindkét nap szép időben került sor a futamokra. A hétvége a szombati napon az up. korúaknak számára kiírt kritérium versennyel indult.

A legkisebbek szűk 10 km-en is 34 feletti átlagot mentek a 4 kanyarral rendelkező pályán. Az U15-WU17 versenyen mezőnyhajrák döntöttek a végső sorrend felől, ahol főképp a Kőbánya Cycling Team dominált. U17 kategóriában Árvai Kristóf teljesítménye magaslott ki, aki két körelőnyt is összebiciklizett, így méltán nyerte az idén megalapított Jenei Károly Vándorserleget is! (Ezt minden évben a legjobb U17-es versenyző nyerheti el.) U19 korosztályban Sánta Ármin és Bajorfi Ádám (GYAC) küzdelmét láthatta a közönség. Először mezőny szinten hajráztak, majd ketten elszakadtak a mezőnytől, így gyűjtögették a pontokat mindaddig míg az egyik hajrát követő kanyarban “besokalltak”, mikor is mindketten elcsúsztak. Szerencsére tudták a versenyt folytatni, mely során döntő volt az utolsó dupla pontozású véghajrá, melyet Ármin nyert, ezzel bebiztosítva győzelmét.
A Főnix Kupát a Kőbánya Cycling Team-et megelőzve végül a KONTENT-DKSI nyerte.

A mezőnyversenyekre másnap került sor: vasárnap ÉK irányból fújt a szél, mely meghatározó volt a futamok szempontjából. A kicsiknél (U13) és az U15-WU17 futamon mezőnyhajrá döntött a sorrendről, a Kőbánya és a Sárréti SE Optimit mellett a KSI tudott dobogós helyet szerezni, a lányok között Kovács Judit (KONTENT-DKSI) győzött. A 2 körös futamon sokáig együtt mozgott a mezőny, mígnem egy szerencsétlen bukás zavarában kialakult az egy fős elmenés, Balás Attila személyében, aki haza is ért. Később a 2. kör látóképi kifordulóját követően az U17-es korcsoportú Árvai Kristóf (KONTENT-DKSI) szökött sikerrel, ki ezzel megkoronázta a hétvégi versenyét egy újabb győzelemmel. Itt a hazai csapat részéről a Master versenyzők is odatették magukat és fontos dobogós helyezésekkel pontokat szereztek a csapatversenyben.

Boross Károly (KONTENT-DKSI) a 2 körös versenyről (vágott verzióban mert sikerült igen bő lére ereszteni, köszi!):
“Tökéletes időben, tökéletesen megrendezett versenyen vettünk részt Pünkösd vasárnapján. A szervezők ismét kitettek magukért, megfelelő volt a pálya, a bevált dolgokon kár lenne változtatni. Jó volt a biztosítás, bár a célegyenesre fordulva, épp’ a kanyar kezdeténél a rendőségi sziréna hirtelen vijjogását kihagytam volna, rendesen megijesztett… A résztvevők létszáma és összetétele is bizonyítja, ez még mindig egy színvonalas viadal! Sok erős és jó csapat eljött, távolabbról is. Marton Orsolya (FTC) és Kovács Vivien (KSI SE) előtt kalapot emelek, szépen bringázva végig jöttek velünk és nem csak hátul kapuztak ám!!! Gratulálok nekik itt is! Az U17 es fiúk is szépen elgurultak velünk, de természetesen Tofika (Árvai Kristóf) teljesítménye mindenképp kiemelendő.
Ami testközelből érintett: Master2 és Master3. Mint mindenhol, ez volt a legnagyobb létszámú mezőny, volt is minden… Sok erős ember, mindenki bizonyítani akar. Sok- sok lósz, a legaktívabb a rajtot követően azonnal támadó és végig próbálkozó; később egy sikeres támadás után elmenéssel győző Balás Attila. Hiába no, majd kicsattan az erőtől, ez látszik is rajta! Gratulálok neki is!!! Sajnos [Korhán] Laci érdekeit nem tudtuk érvényesíteni, a szökést nem tudtuk megfogni. Sajnos volt egy bukás is, amibe én is belekeveredtem, de fel tudtam állni és be is értem, ötödik hely, és 2 pont a DKSI-nek. Ebben ennyi volt.
A nagy mezőny, öregedő, de bizonyítani akaró versenyzőkkel, sok-sok km-rel és óriási izomerővel a combokban, viszont kevés versenytapasztalattal és bolyban való haladási rutinnal a hátuk mögött sokszor okoz ilyen szituációkat. A sprintbefutót hátulról, premier plánban láttam, szuper volt! Gratulálok Vinnai Zsoltinak, Speciár Viktornak, Korhán „maestro” Lacinak, Szabó Fecónak és Csáki Zolinak!
Itt jegyezném meg: a ViniBike kikerülhetetlen tényező térségünkben. Okosan és összeszedetten versenyeznek, erő és ész is van, jól látszik.”


A 3 körös futamban az Epronex-es fiatalok domináltak: a mezőny darabjaira hullott, köszönhetően a tempónak és a szélnek, így kisebb csoportokban érkeztek a mezőny tagjai a célba.

Kólya Tamás (KONTENT-DKSI) így számolt be a versenyről:
“A 3 körös mezőnyversenyen az Epronex – Bss Oil Team mellett főleg amatőr csapatok és U19-es versenyzők álltak rajthoz, a hazai KONTENT – DKSI mellett nagyobb létszámban a SAXUM KSC, a Miránk-DOMKK, Dr. Bátorfi Agria KTK, KSI, Szeleshát Birtok Kecskeméti ES egyesületekből. Szinte borítékolható volt az erőfölényben lévő Epronex erődemonstrációja a rajtot követő oldal-szembeszeles kilométereken, mégsem tudott vele mit kezdeni a mezőny, már az első kör elején elmentek 4-en, és ahogy várható volt, későbbi lószokkal végül az egész csapatuk elmenésbe került. Az első fél kör nagy iramát nehéz volt viselni a hirtelen jött kánikulában, de később is rengeteg volt a próbálkozás. Az Epronexeseken kívül szökésbe került Vígh Zoltán (KONTENT-DKSI) és a későbbi U19-es dobogósok is. Bár szépen dolgoztak a KONTENT-DKSI fiataljai is, de sajnos lemaradtak ezekről az elmenésekről, az utolsó körben az e-Giro-t is megjárt Nagy Bendegúz szökése már csak a 4. helyhez volt elég, aki a végig igen aktív Saxum-osak egyikével tudott meglépni. A mezőnyhajrá élén jöttek a DKSI sprinterei, Sánta Ármin, Kólya Tamás, Polyák Gábor és Kiss Gergő.”

Abszolút dobogós helyeken az Epronex – Bss Oil Team 3 tagja végzett. Az U19 korcsoportban másodmagával érkezve, a hajrát megnyerve lett első Bajorfi Ádám (GYAC), aki ezzel 1 évre elhódította a Balla Viktor Vándorserleget.
A győztesek pénzdíjat, illetve a Regina Kerékpárbolt ajándékait vihették haza.
Szoros versenyben a Hajdú Kupát is sikerült a KONTENT-DKSI csapatának elhódítania a Kőbánya és az Epronex csapatát megelőzve.

Fotók, eredmények a lenti linkeken!

Kritérium eredmények .o0o. Mezőny eredmények

FOTÓK: Kritérium .o0o. Mezőnyverseny (Vígh Attila)

VIDEÓ a 2 körös versenyről (Gáspár Levente): https://www.youtube.com/watch?v=lJdfXqYkwjw

Köszönjük a versenyek lebonyolításában nyújtott segítséget elsősorban a Nagyhegyesi Önkormányzatnak, valamint a Rendőrség, és a Polgárőrség megjelent tagjainak, emellett valamennyi önkéntesünknek, akik évről évre rengeteg munka árán lehetővé teszik a versenyek színvonalas megrendezését.