Single Blog Title

This is a single blog caption

Európai Mobilitási Hét, Autómentes Nap 2019.

Már hagyománnyá vált, hogy az Autómentes Napon a DKSI kreszteszttel egybekötött kerékpárversenyt szervez. Az előző évi esősre sikeredett után, a mai, a hetet meghazudtoló, nyárias napsütésben telt.

A verseny célja, főként a szabályos közlekedés tudatosítása, de mivel csak egy sportcsapat szervezi, így a gyorsaság is szerepet kap.

Felnőtt és gyerek kategóriában hirdettünk versenyt, ahol a teszten elért eredményt összefésültük a kitűzött táv megtételéhez szükséges idővel, de az út során álcázott megfigyelőink a kritikus pontokon figyelték a versenyzők miként tartják be a közlekedési szabályokat. Azért arról gondoskodtunk, hogy a kör ne legyen egyszerű, így stoptáblák, kerékpár és közutak váltakozása nehezítette a tökéletesen szabályos közlekedést. Voltak olyan pontok, ahol nagyon nehéz szituációkkal kellett megvívni a versenyzőknek, ami a hétköznapi autós életében pl nem jelent problémát. Sajátságos szabályok vonatkoznak a kerékpáros közlekedésre, így pl a B kategóriás jogosítvány megléte még semmire nem garancia.

Természetesen az idők és hibapontok (büntetőpercek) összegzésénél figyelembe vettük a felnőttek előnyét, így az abszolút elsőnek járó fődíjért folyó harcban kiegyenlítetté tettük a versenyt és a gyerekek idejének csak 2/3-át számoltuk fel.

A így kialakult megmérettetésben az egyébként abszolút pályacsúcsot beállító Létai Imre a gyerek kategória aranyérme mellett hazavihette a DKV által felajánlott fődíjat, egy összecsukható kerékpárt.

A felnőtteknél csupán egy pontont vétett, így a legbiztonságosabban és leggyorsabban közlekedő Matkó Sándor lett, aki az érem és ajándékok mellett a DKSI jóvoltából egy Salice versenysisakkal gazdagabban térhetett haza.

Egyéb helyezettek:

Gyerek kategória:

II. Tóth Johanna

III. Szepesi Glória

Felnőtt kategória:

II. Létai Imréné

III. Szabó Beáta

Köszönetet mondunk mindenkinek, aki velünk töltötte a napot és gratulálunk azoknak, akik teljesítették a 6 km- es távot!

Természetesen köszönet illeti DKV-t, akik megszervezték és lebonyolították a rendezvényt, ahol a kerékpárverseny mellett számos program várta az érdeklődőket. Köszönet Nikolics Mariannak, aki a DKSI háziasszonya volt és hónapokon keresztül készítette elő a versenyt. Köszönet a kis punkoknak, akik igen jó koncertet rittyentettek semmiperc alatt a színpadon, lemosva az X-Faktor teljes gárdáját és természetesem köszönet a DKSI összes önkéntes segítőjének, akik nélkül ez a nap nem jöhetett volna létre.

Jövőre ugyanitt!