Single Blog Title

This is a single blog caption

Gyarapodó versenyek, gyarapodó éremkupac,… Kritérium OB, Tour de Vásárosnamény

Egyre másra nőnek ki a “Tour de” kezdetű versenyek kishazánkban, melyekről korábban kevésbé, vagy egyáltalán nem hallottunk. Ez is része annak a folyamatnak, ami a hazai országúti kerékpározás fellendülésére enged következtetni. Valami hasonlót igyekszik a DKSI is megvalósítani, illetve a Decathlonnal és Kométával együttműködve szervezi a kerékpáros diákligát, mely a legfiatalabb réteget igyekszik megszólítani, ahogy a DKSI_Kids kerékpáros edzés is.. De aki nyomonköveti a bringasport.hu oldalon a világbajnokság előzményeit, tettenérheti a fejlődést. Ez jó, mert tudjuk, a versenykilóméterek tripla edzéskilóméterek felelnek meg, persze az időpontütközéseket nem ártana év elején egyeztetni, de legalább van hova menni…

Személyes gondolataimat felvonultató bekezdés után gyorsan evezzünk át a hétvége rangosabb eseményére, a Kritérium Nemzeti Bajnokságra.

A verseny ragyogó napsütésben, Békéscsabán került megrendezésre, ahol a kontentes versenyzők ismét derekasan helytálltak. Mindenki (kezdő, haladó, …) hozta a tőle elvért eredményt, így kifejezetten eredményesnek mondható a verseny.

U15- ös kategóriában Csáki Szabolcs és Jenei Dániel 10. és 12. helyen végeztek, ami azt mutatja, nagyon jó úton haladnak a rutinosabb versenyzőinkhez történő felérésben.

U17-es kategória versenye lényegében átalakult egy kisebbfajta Kontent-DKSI háziversennyé, így a kemény küzdelemben a végén Árvai Kristófra került a bajnoki mez és a második helyen őt követte a dobogón Orosz Bálint. A mezőnyben Nagyon sokat dolgozott a többi fiú is, így Őket is dicséret illeti. Holczer Péter 7, Páll Zsombor 8. helyen végzett.

U19-es kategóriában Nagy Bendegúz a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg Kovács Dániel 6, Sánta Ármin 7. és Polyák Gábor 8. lett.

A lányok ugyanezen korcsoportjában Nagy Gréta Natasa az előkelő 4. helyen végzett., míg Kovács Petra a felnőtt (WElit) kategóriában 8. lett.

Master1 kategóriában Kólya Tamás megszerezte az első helyet, míg a legnépesebb Master2 kategóriában csapatunkból Boros Karesz végzett a legelőkelőbb helyen negyedikként és Korhán László megszerezte a Master3 bajnoki címét.

Gratulálunk mindenkinek a tisztes helytállásért!

A vásárosnaményi viadalra másnap került sor, de a kritériumon megfáradt sereg ellátogatott a tiszamenti városkába.

Itt hosszútávú junior kategóriában narancssárga dobogó jött össze, Nagy Bendegúz (1. abszolút 2.), Kovács Dániel (2.) és Orosz Bálintnak (3.) köszönhetően.

Hosszútávú felnőtt kategóriában Kiss Gergő bajtársunk a harmadik helyen végzett, Master kategóriában pedig Nagy II Zolibácsi mutatta meg a fiataloknak, hogy a vér nem válik vízzé és elhozta az aranyat (abszolút 1.). Boros Karesz sajnálatos módon bukott. A hétvégi mérlegre rákerült egy kulcscsont és bordatörés is, így itt is jobbulást kívánunk sporttársunknak! A mezőnymunkát segítette még Varga Zoltán, Kajdy Károly, Csobán Csaba, Bálint Péter, Szabó Ferenc, Páll János, Korhán László, akik nélkül ez az eredmény nem jöhetett volna létre.

Találkozunk az Autómentes Nap kerékpáros Kreszvetélkedőjén!

Kritérium OB fotók. Készítette: Vanik Zoltán

Tour de Vásárosnamény fotók

főkép: Vanik Zoltán