Single Blog Title

This is a single blog caption

I. Debrecen Cross CX futam, 2019. dec. 1-én!

Cyclo-cross verseny Debrecenben! Az 2019/2020. évi CX versenynaptár 12 futama között kapott helyet az I. Debrecen Cross, a cyclo-cross szakág által akkreditált versenyként, december 1-ei dátummal: ezzel most egy évek óta dédelgetett álom válik valósággá!

Az országúti kerékpározás történetéhez szorosan kapcsolódik a cyclo-cross, magyarul terepkerékpár versenyek története, külön szakággá igaz csak később vált, 1950-ben a franciák rendezték az első cyclo-cross világbajnokságot. Azóta legfőképpen a Benelux-államokban övezi hatalmas népszerűség, de a világ élvonalához a kelet-európai versenyzők is felzárkóztak, a cseheknél, szlovákoknál, lengyeleknél is komoly potenciált képvisel a szakág. Magyarországon mindig is rendeztek ilyen jellegű versenyeket, de az elmúlt években nálunk is egyre népszerűbbé vált ez a műfaj.

Forgalomtól elzárva, látványos, technikás körpályán rendezik meg a cyclo-cross versenyeket. Debrecenben a Lehel utcai (vagy Thomas Mann utcai) Szánkódomb és közvetlen környezete ad majd otthont a pályának.

A verseny rendje a szakágban bevett forgatókönyvet követi. Hobbi kategóriában MTB-vel is el lehet indulni, lesz Master1-2-3 illetve igazolt férfi és női kategória U11-től az Elit-tel bezárólag.

Előnevezni 2019. november 25-ig lehet, a mellékelt versenykiírás szerint, helyszíni nevezés a verseny napján legkésőbb 10 óráig, illetve a futam rajtja előtt egy órával bezárólag.

A részletekért lásd a versenykiírást! A verseny előtt itt a DKSI.HU oldalon lesz elérhető a részletes helyszínrajz, parkolási infók, nevezés helyszíne és minden más!

VERSENYKIÍRÁS

Várunk minden tisztelt sporttársat szeretettel, és ezúton is invitálunk minden érdeklődőt, barátot egy látványos, izgalmas versenyre!

Üdvözlettel:
a verseny szervezői

(Nyitókép: Farkas Milán)