Single Blog Title

This is a single blog caption

Kerékpáros Diák Liga 2019

4-16 évesek számára rendeztük meg 2019-ben a 4 fordulóból álló Decathlon Kerékpáros Diák Liga sorozatot: az első két fordulóra tavasszal, a másik kettőre ősszel került sor. A sorozat névadó szponzora az iskolák versenyében legjobban szereplő intézmények számára értékes vásárlási utalványokat ajánlott fel, de a Cívis Praxis Közösség önkéntesei is támogatták rendezvényünket.

Időpontok, helyszínek:

  1. futam: 2019. ápr. 27. szombat 9:00, (Debrecen, Uszoda mögött)
  2. futam: 2019. máj. 25. szombat 9:00, (Debrecen, Decathlon)
  3. futam: 2019. szept. 28. szombat 9:00, (Debrecen, Thomas Mann u. Szánkódomb)
  4. futam: 2019. okt. 26. szombat 9:00, (Debrecen, Uszoda mögött)

A 2019-es évadban lezajlott futamokról, és a sorozat végeredményéről szól ez a kis összeállítás!Ö

Véget ért a 2019-es Diák Liga versenysorozat

Október 26-án került sor a DECATHLON Kerékpáros Diák Liga 4. fordulójára, ami a sorozat záró eseménye volt az idei szezonban. Közel 30 gyerek tette próbára ügyességét, és gyorsaságát, és igyekezett az egyéni összetett, valamint az iskolák közötti pontversenyben a még begyűjthető extra pontokat megszerezni.

Szép dolog a versenyzés, de a kicsik számára egyelőre még a rendezvény izgalma a legfontosabb, és az, hogy jó hangulatban, szép időben bringázhattak a Debreceni Sportuszoda mellett kijelölt pályán. A Cívis Praxis Közösség önkéntesei egészséges szendvicsekkel várták a résztvevőket, akik persze a nevezésük mellé is megkapták a szokásos kis frissítő csomagot.

A verseny simán zajlott, a legkisebbeknek is sikerült egy extra pályát összerakni, ahol önfeledten körözgethettek.

A 4. forduló eredményhirdetései, a helyezésekért járó oklevél kiosztása után a versenysorozat egyéni összetett eredményhirdetése következett, ahol  a DKSI csapatának részéről Kovács Béla adta át a dobogósoknak járó érmeket. Valamennyi résztvevő emléklapban is részesült.

A DECATHLON által felajánlott értékes vásárlási utalványokat, 100 eFt, 60 eFt illetve 40 eFt értékben a pontversenyben legjobban szereplő 3 iskola kapta: első helyet szereztek a Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola tanulói, második lett az Árpád Vezér Általános Iskola, és harmadik a Waldorf Általános Iskola!

GRATULÁLUNK MINDENKINEK! Találkozunk 2020-ban!

RÁKOSI NORBERT FOTÓI

4. forduló eredményei

Egyéni összetett eredmények

ISKOLÁK VERSENYE

A debreceni Szánkódomb mellett került sor a 3. futamra

Szeptember 28-án szombaton délelőtt került megrendezésre a Decathlon Kerékpáros Diák Liga 3. fordulója a Lehel utcai „Szánkódomb” melletti területen. A helyszín adott volt egy nagyon izgalmas – közel 350 méter hosszú – pálya kijelöléséhez, amely nem csak a kihelyezett akadályok miatt volt kihívás a versenyzőknek, hanem kisebb emelkedőket is tartalmazott egy pár helyen.
Az említett akadályok kisebb rámpák, ugratók voltak, amelyekkel meg kellett birkóznia a kerékpárosoknak egy-egy kör során. Maga a verseny lebonyolítása úgy zajlott, hogy minden induló több kört teljesített a pályán egyéni időméréssel. Ezután a legjobb idejük és a korosztályok alapján 2-3-4 fős futamokba lettek sorolva, ahol kieséses rendszer döntött arról, hogy ki szerzi meg a végső győzelmet abban a kategóriában.
Minden egyes résztvevő emléklappal és egy kis üdítővel, nápolyival gazdagodott a verseny alatt, az első három helyezett pedig oklevél jutalmazásban részesült. A rendezvényen a Civis Praxis közössége is képviseltette magát. Jóvoltukból egészséges finomságokkal frissíthették magukat kicsik és nagyok egyaránt!
Természetesen minden helyezett megkapta az összesített versenyben is kiosztásra kerülő pontokat, amely a legjobban teljesítő versenyzők iskoláját fogja hozzájuttatni a vándorserleghez az utolsó – negyedik – forduló után.
Köszönjük szépen minden egyes kilátogatónak a részvételt és várunk szeretettel mindenkit október 26.-án, szombaton a negyedik forduló megmérettetésére, amely a Debreceni Sportuszoda mellett lévő területen fog zajlani.

FOTÓK

Forduló eredménye
Összetett pontverseny: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1DsZTnqJH5CyzBeoFbmZKG_2OlQ1bYIR4QNMXaH-yLRM/edit?usp=sharing


Szép időben került sor a 2. fordulóra a Decathlonnál

Napos időben, végre nyárias körülmények között került sor a DECATHLON Kerékpáros Diák Liga 2. fordulójára a debreceni Decathlon közvetlen szomszédságában fekvő füves területen. Közel 30 óvodás és iskolás korú tanuló rótta a köröket az ügyességi pályákon, és a kijelölt sprintpályán. A helyszínen lehetőség nyílt az áruház kerékpáros osztályán megtalálható kerékpárok kipróbálására is. A pálya megépítése a már kipróbált forgatókönyv alapján nem okozhatott gondot, a Decathlon épülete mögötti rézsű és sóderes szakasz is alkalmat nyújtott az útvonal színesebbé tételére.

Vázlatos helyszínrajz

A rendezvénysorozat célja elsősorban az, hogy a gyerekek jó hangulatban, ügyességüket és bringás tudásukat fejleszthessék, a verseny igazából csak hab a tortán. Nem utolsó szempont viszont az, hogy a mostani iskolások, óvodások közül kerülhetnek ki az elkövetkező évek kerékpárversenyzői, így ha a számukra kitalált játékos fordulókkal sikerül felkeltenünk a fiatalok érdeklődését akár a hobbi, akár a profi szintű versenysport iránt, akkor már sikerként könyvelhetjük el a sorozatot!

A 2. forduló győztesei: Ferenczi Regina (Faragó Utcai Óvoda), Kovács Tamás(Görgey Utcai Óvoda), Ferenczi Kinga (Kis TK), Kovács Béla (Waldorf Általános Iskola), Ivády Gréta Márta (Árpád Vezér Általános Iskola), Podgornik Milán (Arany János Általános Iskola), Foltin Lukács (Lilla Téri Általános Iskola), Kovács Loretta (Medgyessy Ferenc Gimnázium).

Folytatás: ősszel! Mindenkinek tartalmas, élményekben gazdag nyári vakációt kívánunk!

FOTÓK (Árendás Róbert)

2. forduló eremények

Összetett pontverseny: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1DsZTnqJH5CyzBeoFbmZKG_2OlQ1bYIR4QNMXaH-yLRM/edit?usp=sharing

Lezajlott az első forduló

Április 27-én a borongós, esős időjárás ellenére lezajlott a versenysorozat első fordulója. A szervezők izgalmas, technikás sprintpályát jelöltek ki a Sportuszoda mögötti füves területen, és a könnyebb-nehezebb ügyességi akadályokat is sikerült üzembe helyezni. A résztvevő gyerekek és szüleik is egy tartalmas, jó hangulatú délelőttöt tölthettek el a helyszínen. A nevezések mellé Decathlon-os ajándékokat, üdítőt és nápolyit kapott minden résztvevő. Bár a létszám szerényre sikerült, a pálya felállítása, és a verseny lebonyolítása sikeresen megtörtént, és a további fordulók megszervezéséhez értékes tapasztalat volt a rendező gárda részére is.

FOTÓALBUM

Hét kategóriában hirdettünk eredményt, Kovács Tamás (Görgey u. Óvoda), Röfler Zsuzsa (Bányai u. Óvoda), Ivády Zénó (DOTE Óvoda), Ivády Gréta (Árpád Vezér Ált.Iskola), Porcsin Anna (Kölcsey Ferenc Ref.Ált.Iskola), Kovács Loretta (Medgyessy Ferenc Gimn.), és Orosz Bálint (Debreceni Ref.Koll.Gimn.) lettek az 1. forduló győztesei.