Single Blog Title

This is a single blog caption

Júniusi sikerek! Újra versenyben a KONTENT-DKSI

Az elmúlt hónapokban is szorgalmasan készültek a KONTENT-DKSI bringásai, igaz, a honlapon és a csapat Facebook oldalán nem volt akkora aktivitás, a háttérben azért folyamatosan zajlottak az események.

A Bringasport már beszámolt a tervezett debreceni velodrom kapcsán hozott legújabb határozatokról, melyekről ITT olvasható rövid összegzés.

A DKSI Kids csapata is újraindította edzéseit, az utánpótlás csoport (U15-U19) pedig néhány fővel bükki edzőtáborozást tartott május közepén.

Az elvégzett munka meg is hozta gyümölcsét! Június 11-én a Szlovák Kupa dunaszerdahelyi versenyén, a Slovakia Ring-en vettünk részt 11 fővel.
A Szlovák Kerékpáros Szövetség által a koronavírus-járvány kitörése óta rendezett első országúti kerékpáros rendezvényre összesen 527 versenyző nevezett Ausztriából, Csehországból, Lengyelországból, Magyarországról és Szlovákiából. A hatalmas érdeklődés azt eredményezte, hogy bizonyos futamokban még az egyébként egyben induló korcsoportokat is kénytelen volt szétbontani a rendezőség. Az esemény főszervezője nem volt más, mint a 2006-os Tour de Hongrie győztese Martin Riska.
A pálya karakterisztikájának illetve a gyenge szélnek köszönhetően szökések nem alakultak ki, de ahogy szezonkezdéskor lenni szokott, gyakori bukások tarkították a futamokat. Ennek esett áldozatul Páll Zsombor (U17) és Kovács Judit (WU19) kik feladni kényszerültek.
U15-ben Csáki Szabolcs jól helyezkedett, sokat ment a mezőny élén, a szökésekben is benne volt. Sajnos a végjáték nem a tervek szerint alakult, bezárták, így a középmezőnyben végzett (58.hely). A csapatunkban most debütáló WU17-es Papp Evelin jó és bátor biciklizésnek köszönhetően a főmezőnnyel ért célba (14.hely). U19-ben 7 fővel indultunk. A fiúk aktívan versenyeztek, a részhajrákon is megmutatták magukat. A mezőnyhajrán 5. lett Szijártó Zétény, 10. Nagy Bendegúz, 13. Polyák Gábor, 20. Sánta Ármin, 21. Orosz Bálint, 38. Holczer Péter, 57. Marton Balázs.

FOTÓALBUM .o0o. Bringasport cikk

Eredmények U17-ig: https://www.cyklistikaszc.sk/kalendar/vysledky/vysledaa45706761e645e5bde0b783.pdf
U19 – Elit: https://www.cyklistikaszc.sk/kalendar/vysledky/vyslebc307d4ae7e1a319079502c14.pd

Június 14-én vasárnap a zsolnai reptéren került sor a Szlovák Kupa kritérium versenyére ahol 6 fővel vettünk részt. Árvai Attila beszámolója a futamokról:

Hétvégén Szlovákiában (Letisko, Dolný Hričov) Zsolna közelében egy reptéren rendezett kritérium versenyen vettünk részt. Érdekessége, hogy a versenypályát a reptér felszállópályáján jelölték ki, dupla fordítóval, hosszú egyenesekkel (oda-vissza). Két korcsoportban is képviseltük a csapatunkat, U15 korosztályban Csáki Szabolcs, U19-es korcsoportban Szíjártó Zétény, Nagy Bendegúz, Polyák Gábor, Sánta Ármin, és Holczer Péter. A versenykiírásban feltüntetett rajt időpont némileg csúszott… közel 3 órát. A nagy indulói létszámra való tekintettel a lányok és a fiúk futamait külön mezőnyben indították, ezért fordulhatott elő hogy a délelőttre tervezett rajtidőpontok kora délutánra csúsztak át. Az időjárás kedvezett a várakozó versenyzőknek, egész nap szinte végig gyönyörű verőfényes napsütéssel boldogította a népes mezőnyt. Hosszú várakozás mellett megcsodálhattuk és közelről átvizsgálhattuk a szerelő hangárakban rejtegetett 2-4 személyes magánrepülőgépeket. Csáki Szabolcs (U15) csapatunkból elsőként gördült fel a kifutópálya betonjára ahol 12 kört és 24 kilométert kellett teljesítenie. Szabi végéig a mezőny elejében helyezkedett, egyedüli DKSI-sként nehéz dolga volt minden szökési kísérletet kontrollálnia. A verseny közbeni részhajrákra igyekezett rámenni, de a pontszerző helyről sajnos mindig sikerült lecsúsznia. Az utolsó véghajrára már kevés ereje maradt, plusz nehezítette, hogy a szél is kezdett feltámadni, hosszú hajrát indított a mezőny élén, de elfáradt, megfogta a szembeszél és a kifutópálya szemmellátható emelkedése. Hatalmas hajrában végül a 25. helyen futott be.
Háromnegyed három magasságában elérkezett az idősebbek futama (U19), ekkora már a szél jobban feltámadt és a felhők is el kezdtek gyülekezni, ami enyhe hőmérséklet csökkenéssel járt, egyben jó hír hogy a hőmérséklet lehűlése elviselhetőbbé tette a reptéri aszfalt sugárzó, perzselő forróságát. A rajt sípszó elhangzása után 21 kör / 42 kilométer várt a versenyzőkre. A versenyszervezők 3 körönként részhajrát iktattak be ahol az első 4 helyezettet 5,3,2,1 pontozással és a köztes körökben az első áthaladót 1 ponttal díjazták. A verseny első harmadában főleg Holzcer Peti és Bendegúz akciózott. Bendegúz belekerült kisebb szökésekbe, de a mezőny hamar bekebelezte a támadását, a 4. kör tájékán jobban feltámadt a szél és a mezőny nagyobb sebességre kapcsolt, a hosszú egyenesekben a kifutópálya szélén egyesével hatalmas tempóval leszéleztek, Petit kis termete miatt kiszorították, kevés szélárnyék jutott neki ezért nem tudott a mezőnyben maradni és lemaradt. Zétény a második hajrá után egy egyéni szökéssel próbálkozott, sikerült is neki hamar eltávolodnia, de 2 kör után befogta a mezőny. A harmadik hajrát követően Nagy Bendegúz szökött egyedül, ő most nagyobb sikerrel, mert úgy tűnt hogy nem lehet utolérni. A mezőnyben folyamatosan mentek a támadások hogy Bendegúzt utolérjék – közben a mezőny élén Polyák Gábor és Zétény kontrolálta a támadásokat, megnehezítve az ellenfelek szándékát. Egyre sűrűbb szökési kísérletek után  sikerült 2 főnek elszöknie a megcsappant mezőnytől – utolérték Bendegúzt és így 3-an haladtak tovább, gyűjtögették a pontokat. A sprint körök nem kedveztek Bendegúznak, mert a két szlovák srác frissebb volt és gyorsabb, sajnos Bendegúz teljesen elkészült az erejével, leszakadt és utolérte őt a mezőny. A két szlovák folytatta előnyét a mezőnnyel szemben – amit a verseny végéig meg is tartottak. Ármin ügyesen helyezkedett, megbújt, kihasználta a szélárnyékot, amikor kellett támadott és hajrát nyert. Az utolsó hajrára összeállt a DKSI vonat, Zétény, Gábor, Bendegúz. Felvezették Árminnak a hajrát, így a két fős elmenés után Ármin nyerte a mezőnysprintet. Rettenetesen mozgalmas és izgalmas versenyt láthattunk az U19-es korosztályban. Végül a verseny folyamán összegyűjtött pontok és véghajrá helyezése alapján Ármin 3., Bendegúz 4., Zétény 23., Gábor 24., Péter 32.helyen zárt.  
Eredmények: https://www.cyklistikaszc.sk/kalendar/vysledky/vysleb36243ee502a3f0f252b167ed.pdf

FOTÓK

GRATULÁLUNK!

Az up. csapat jó 12 fővel Nagy Zoltán és Árvai Ata vezetésével június végén Balatonszemesen edzőtáborozik, és készül a szezon további versenyeire.