Single Blog Title

This is a single blog caption

Belgrád – Talent U15/U17 és egy kis csömöri XCO

Hétvégén Szerbiában állt rajthoz a DKSI különítménye. A mezőny igen erősen nemzetközire és rangosra sikeredett, melyet nemzeti válogatott is színesített.

Az időjárás kegyes volt a fiatalokhoz és a pénteken bejelentett belgrádi covid megszorítások se vették kedvét a fiataloknak. Két versenyzőnknek (Bhattoa-Buzás Amrit Pál és Böszörményi Andrásl ez volt a debütáló versenye, így egyből bekerültek a nemzetközi vérkeringésbe.

Aktuális krónikásunknak előléptettük Csáki Szabolcsot, így most az Ő -Salice- szemüvegén keresztül láthatjuk az eseményeket:

“…Köszönhetően annak, hogy több országból jöttek versenyzők és összevontak minket az eggyel nagyobb korosztállyal, elég népes mezőny gyűlt össze (kb 70 fő. -a szerk). Az első nap délelőttjén volt egy rövid időfutam, amin úgy érzem sikerült a maximumot kihozni magamból. Ugyanezen a pályán délután tartottak meg egy hosszabb (66km) mezőnyversenyt ahol sajnos bukásba keveredtem de így is sikerült befejezni a futamot. Másnap a harmadik szakasz egy sok szintet tartalmazó körpályán volt megrendezve, ahol sikerült a korosztályomban az élmezőnyben végeznem. Szerintem ez volt a legnehezebb szakasz (a mezőny nagy része nem is fejezte be). Sajnos a helyezések kiértékelése elég kaotikusra sikeredett így a pontos eredményeket nem nagyon tudjuk. Ezzel a versennyel sok új élményt és tapasztalatot szereztem. Nagy várom a következőt…”

Szabinak köszönjük a beszámolót, melyet a fotóalbummal kiegészítve, kicsit beleszagolhatunk mi is a szocreállal átitatott kemény, de mégis napsütötte szerb valóságba 🙂

A hétvége másik eseményén a KIDS csapat két versenyzője volt érdekel, nevesítve Jakab Benett U9 és Kovács Öcsi Béla U11 kategóriában. A csömöri XCO-n a két fiatal szépen szerepelt és Öcsinek sikerült bezsebelnie egy bronzérmet is. Ne feledjük, hogy magyar kupasorozat részeként megrendezett versenyen tradicionális montismúlttal rendelkező csapatok versengenek, így a relatíve frissen alakult csapat szerepelése igen dicséretes.

Gratulálunk Gyerekek, így tovább!!!

Sűrű a hétvége: Hegyi OB Kékesen, vasárnap Gella Kupa Tótvázsonyban. Ahogy Monoki Robi kiabálja mindig, ha összefutunk az aszfalton: Hajrá DKSI!