Single Blog Title

This is a single blog caption

Hegyi OB és Tótvázsony

Július 11-én került megrendezésre a Hegyi Bajnokság Kékestetőn. Csapatunk szép számmal vett részt az eseményen és mindenki tisztességesen helytált.

Szép, napsütéses, már-már túlzóan is napsütéses szombatra érkeztünk Parádra, ahonnan a mezőnyök rajtoltak. A táv 7,3 (gyakorlatban valaki picit hosszabbnak mérte) km és a Parád- Kékestető közötti 17 km-es táv volt. Míg a rövidebbet az U15 és WU17 kategóriák teljesítették, a többiek a csúcsot mentek meghódítani.

A kisebb távon, Csáki Szabolcs nagyon szép kerekezéssel az első harmadban, a 6. helyen ért célba. A Wu17-ben induló Papp Evelin a csapatbusznál mesélte el történetét:

“…Három lány és egy srác ment előttem, akikre felértem. Le akartam Őket kerülni, de a srác belengett és felborított…”

Evelin ezután felállt, leporolta kezét és becsületből teljesítette a távot, de így is sikerült a 6. helyre még odaérnie. Fent vártuk a célnál és megérkezéskor ugyanolyan töretlen öröm ült az arcán, mintha misem történt volna.

A többiek is nagyon szépen versenyeztek és U19 kategóriában Szíjártó Zétény révén egy bronzérmet is sikerült besöpörni, illetve Wu19-ben Kovács Judit 5. helyre érkezett. Nagy Bendegúz Mátyás 5. helyen végzett és a többiek is a mezőny első felében.

U17-ben Pál Zsombor egyedül volt a csapatból, 18. helyével a középmezőnyben ért célba. És végül, de nem utolsósorban, az Elit kategóriában Kopácsi Attila 17. és Vígh Zoli 19. helyen, a középmezőnyben lőtte meg hazánk legmagasabb pontjá(nak a parkolójá)t.

Gratulálunk minden versenyzőnknek a tisztes helytállásért!

Másnapra a csapat továbbutazott a Tótvázsonyban megrendezett I. Gran Gella Giro Kupára. Itt a környék dimbesdombos, hegyvölgyes tájain kellett a versenyzőknek kerekezniük. A szintén napsütötte aszfalton megrendezett versenyen Csáki Szabi U15-ben 5. helyen végzett, ami nagyon szép teljesítmény és Németh Bettina WU17-ben egy bronzéremmel térhetett haza. A többi futamot leállították egy tömeges bukásokat követelő eset után. Ezekben a futamokban helyezéseket nem osztottak ki.

A sajnálatos -védhetetlen- bukásba belekeveredtek a csapat sportolói is, de szerencsére komolyabb sérülés nélkül mindenki megúszta. Polyák Gábort a ajkai kórházban látták el, a többieknek zúzódások és kisebb agyrázkódás jutott, de szerencsére mindenki, a lehetőségeihez mérten jól van.

Ezúton kívánunk nekik és persze a többi sporttársnak is mielőbbi jobbulást, viszlát a kék aszfalton!

HEGYI BAJNOKSÁG EREDMÉNYLISTA

GALÉRIA