Single Blog Title

This is a single blog caption

Augusztusi, szeptemberi sikerek

A DKSI Facebook oldalán többé kevésbé követhetőek voltak a csapat friss hírei, de nem hiánytalanul, ezért lássunk most egy kisebb összeállítást augusztus végének, szeptember első felének történéseiről! 9 verseny is fért ebbe a rövid időszakba.

2020. szeptember 5-én a békéscsabai Kritérium OB-n a várakozásoknak megfelelően az ifi sor kiemelkedőt alakított, miszerint a nagyszerű csapatmunkának hála a fiúk U19-ben hármas sikert értek el: 1. lett, Kritérium Magyar Bajnok Nagy Bendegúz, 2. Szíjártó Zétény, 3. Sánta Ármin! U15-ben Csáki Szabolcs szerzett bronzérmet, Master3-ban pedig a remek formát mutató Boross Karesz barátunk győzött! További helyezések:
U15: 10. Bhattoa-Buzás Amrit Pál; U17: 11. Páll Zsombor, 17. Böszörményi András; WU17: 5. Németh Bettina, 6. Papp Evelin; U19: 5. Holczer Péter, 7. Kovács Dani, 12. Márton Balázs; Master2: 6. Bálint Péter, 10. Kólya Tamás.

FOTÓK (Vígh Attila, Fb.)

Boross Karesz személyes gondolatai az OB kapcsán ide kívánkoznak: (KÖSZI!!!)

Hátulról kezdeném 😀 Mostanában többször érzem, mondom, hogy későn érő típus vagyok… Este, miközben utaztunk hazafelé, eszembe jutott az első versenyem. Miután hazaértünk, előbányásztam az érmet. A dátum komoly, 1986. “Krit. bajn. 1986.” ennyi van rávésve. Ezüst színű. És akkor is ott volt Jani bá!!!
Azóta összegyűlt egy cipősdoboznyi érem, meg pár ez-az, de egy biztos, országos bajnokságon még sosem álltam dobogóra, főleg nem a legfelső fokra… Voltak rövidebb, hosszabb kihagyások, de sosem távolodtam el a bringától, így, vagy úgy mindig fontos része  volt a mindennapjaimnak.
Aztán, mikor kábé 4-5 éve megint elkezdett bennem bizseregni valami, és azt éreztem, hogy kell valami testmozgás, nem volt kérdés, hogy vissza a bevált országútra! Természetesen az is fontos volt, hogy tesóm (Attila) már egy ideje azzal piszkált, hogy miért nem megyek ki velük? Bartha Geri is többször üzent…
Aztán beindult a bringa újra. Kijártam, újra tanultam az apróságokat, cseréltem bicót, vásárolgattam, újra DKSI-s lettem, egyre többet mentem, stb.
Aztán már az sem volt igaz, amit régebben hangoztattam, hogy én többet ki nem megyek esőben, télen, satöbbi… Mentem én eleget régen… (na ja :D)

Aztán idén töltöttem az ötvenet. Még az ősszel, több hiányérzettel befejezett verseny után elhatároztam, hogy 2020.ban, elsőéves Master3 versenyzőként, friss licence-el majd én megmutatom! Így egész télen kint voltam, volt, hogy -4 °C-ban mentem egyedül 4 órát, és még élveztem is… Aztán tavasszal jött a rotty.
Augusztusban kezdhettük el a versenyzést, de ez is több a semminél. Nagyjából be is jöttek a számításaim. 

Ezzel a kritkóval az volt a legjobb, hogy úgy éreztem, könnyen ment, úgymond rutinból. Pár nap után néztem meg a Strava-mat, 189 max és 180as átlagpulzussal mentem, amit akkor nem is éreztem! És itt jön képbe a történet kerete: Jani bá’! Ott volt, látta a futamot és úgy láttam, meg volt elégedve! Hát, mit mondjak, jó érzés volt…
Na, száz szónak is egy a vége, nincs még vége! (az évnek…)”

LÁSSUK A TÖBBI TERMÉST:

Még aug.30-án a Tour de Pelso Balaton Maraton versenyen vettek részt, és érték el az alábbi absz.helyeket a 302 célbaérőből: Master: Kovács Zolán (20.), Fésüs Tamás (31.), Kajdy Károly (36.), és Senior1: Csáki Zoltán (72.).

Ugyancsak aug.30-án a XIII. Pilis Kupa hegyi időfutamon Elit1 kategóriában 2. helyet szerzett Kopácsi Attila, abszolút 5. legjobb idővel!

Szept.5-én a Salgó Kupa hegyi időfutamon 35-50 év közötti korcsoportban 2. helyen végzett Szabó Ferenc sporttársunk.

Szept.6-án a Tisza-Tó Országúti Maraton versenyen rövid távon (65 km-en) indultak Csobán Csaba (Felnőtt) és Kajdy Károly (Master), akik kategóriájukban mindketten 4. helyet értek el, valamint Németh Bettina aki WU23-ban lett 2. helyezett.

Szept.12-én Lengyeltóti Időfutam versenyen Németh Bettina WU17-ben 2. helyet szerzett. Ugyanezen a napon került sor a Tour de Vásárosnamény versenyre. A mezőnyverseny hosszútávján egy 5 fős elmenés alakult ki, melyben Sánta Ármin és Holczer Peti képviselte a csapatot. Összedolgozva haladtak, majd a végjátékban Peti felvezetve a hajrát Árminnak, ő pedig köszönte szépen, megszerezte az abszolút győzelmet. Az U19 dobogó a miénk lett, név szerint: 1. Sánta Ármin, 2. Holczer Péter, 3. Matkó Norbert. Csáki Szabi vitézesen teljesített, az U19. 4. helyét szerezte meg. Masterben 3. Nagy Zoltán, 5. Kajdy Károly. Középtávon abszolút és kategória (U19) 2. lett Bhattoa-Buzás Amrit Pál.

FOTÓK (Vígh Attila, Fb.)

Szeptember 13-án az MRCC által szervezett Rigips – IV. Bükk Kupa Somogyi József Emlékverseny hegyi időfutamon, a Lillafüredi műút – Jávorkút közötti szakaszon álltak rajthoz főképp a master sor tagjai, ahol szép eredményekkel zártak! Master: 1. Bartha Gergely, 3. Szabó Ferenc; Elit: 2. Kiss Gergő Sándor; Senior1: 1. Boross Károly. További egy rövidebb sprintszakaszon Master kategóriában Bálint Péter 2., Bartha Geri 3. helyet szerzett.
Szintén szept.13-án a XX. Péti Nagydíj időfutamon a DKSI színeiben Nagy Gergő győzött Elit2 kategóriában!

GRATULÁLUNK MINDENKINEK!