Single Blog Title

This is a single blog caption

Nagyerdő Hete Debrecen – Kerékpártúrák okt.3-án!

2020. szeptember 28. és október 4. között kerül megrendezésre a debreceni Nagyerdő Hete 2020 programsorozat, melynek szervezői a Debreceni Értéktár Bizottság, a Környezetvédelmi Munkacsoport, és a Nagyerdő Társaság, akik számos civil szervezettel, alapítvánnyal, sportegyesülettel, stb. karöltve kínálnak kultúrális és szabadidős programokat a természetkedvelők, fiatalok és idősebbek, és a családok számára. “Debrecen zöld koronája a Nagyerdő” – mint a rendezvénysorozat szlogenje is hirdeti. Ezt csak az tudja igazán aki hétről hétre felkeresi a Nagyerdőt sportolás, kikapcsolódás, vagy csak egy-egy séta kedvéért. A Nagyerdő Hete most azok számára is igyekszik közelebb hozni a természetet, az erdő szépségeit, akik ezidáig talán még nem fedezték fel, milyen nagyszerű élményeket és lehetőségeket rejt a debreceni Nagyerdő! (Teljes program itt elérhető.)

A Nagyerdő Hete 2020 keretein belül tehát a DKSI október 3-án szombaton rendez egy-egy rövidebb és hosszabb kerékpáros körtúrát, melynek részletei az alábbiak.

2020. október 3-án 10 órától kerül megrendezésre, a Nagyerdő Hete programsorozat részeként a Kerékpártúra program, a DKSI – Debreceni Kerékpáros Sport és Szabadidős Ifjúsági Egyesület és a Debreceni Sportcentrum szervezésében .

Tervezett program:

2020.10.03. szombat 09:30 óra, gyülekező
a Nagyerdei Stadion északi kapu rendezvényterén

2020.10.03. szombat 10:00 óra, túrák indulása
A találkozási pont: A Stadion északi kapu rendezvénytere, hol előzetes regisztráció alapján, két csoport lesz kialakítva. (REGISZTRÁCIÓ)

1, “KICSI” túra

 • A “KICSI” túra a Pallagi úttól keletre fekvő erdőrészben lenne, a kiindulási pont-régi camping érintésével a köztemető – Teva közötti utakon a Nemzetközi Iskoláig, majd vissza.
 • “KICSI” túra távja kb. 8 km. Tempója könnyű, kb. 6 év kor felett a gyerekek is teljesítik, de jöhetnek kisebbek is, ők hamarabb
  visszafordulnak, kapnak kísérőt. Kb. 1 óra időtartam a leglassabbaknak. Ajánlott a mountain bike vagy bármilyen más, szélesebb kerekű kerékpár.
 • A Nemzetközi Iskolánál a DKSI csapatbusza vízzel töltött kulacsokkal gondoskodik a frissítésről. A kulacsokat mindenki megtarthatja emlékként.

2, “NAGY” túra

 • A “NAGY” túra a Pallagi úttól nyugatra fekvő erdőrészben lenne, a kiindulási pont – Egyetemi Lovarda – 354 számú főút felett átívelő vadátjáró, majd Józsa alatti fordulással, vissza a kiindulási pontra.
 • A nagy túra távja kb. 16-18 km.Tempója közepes, a talaj az időjárástól függően homokos vagy sáros is lehet, kb. 10 év kor felett ajánlott, biztos kerékpáros tudás szükséges.Kb. 2 óra időtartam a leglassabbaknak. Ajánlott a mountain bike vagy bármilyen más, szélesebb kerekű kerékpár.
 • A vadátjáró híd előtt a DKSI csapatbusza vízzel töltött kulacsokkal és műzli szeletekkel gondoskodik a frissítésről. A kulacsokat mindenki megtarthatja emlékként.

Általános információk:

 • Mindkét túrán lehetőség lesz az őszi Nagyerdő szépségeit és rejtelmeit megtekinteni, valamint vaddisznó dagonyák, denevér odúk, illetve várhatóan apró vadak is feltűnnek.A túrákat a DKSI egy-egy edzője vezeti, akinek segítségére lesz 2-3 versenyző és segédedző. A stábnál lesznek szerszámok, defektjavító eszközök, elsősegély felszerelés.
 • A túrákon csak műszakilag megfelelő állapotú kerékpárokkal lehet részt venni. Országúti és vékony kerekű városi trekking kerékpárok nem megfelelőek a talajviszonyokhoz.
 • A túrákon kötelező a kerékpáros sisak viselése, anélkül a túrához nem csatlakozhat senki.
 • E-bike használata a NAGY túrán megengedett, de azokkal a maximális megengedett sebesség 20 km/h.

Ajánlott öltözék: időjárásnak megfelelő, könnyű, réteges öltözet, esőkabát. Javasolt családonként, vagy baráti társaságonként egy könnyű hátizsák a felesleges ruhadarabok részére.

A COVID-19 protokollt a szervezők állítják össze, azokat a túrák rendjébe beépítjük.
Megpróbálunk az induláshoz egy gyors szervizpontot szervezni.
Túra szakmai lebonyolítója:
DKSI Debreceni Kerékpáros és Sport és Szabadidős Ifjúsági Egyesület
Kapcsolat: Porcsin Levente (DKSI)
Elérhetőség: nevezes.debrecen@gmail.com
Regisztráció:
https://www.debreceniertektar.hu/rolunk/nagyerdo-hete-2020-regisztracio

VÁRUNK MINDENKIT SZERETETTEL! Fedezzük fel együtt a Nagyerdőt!

Nagyerdő Hete 2020 programsorozat honlapja: https://www.debreceniertektar.hu/index.php