Single Blog Title

This is a single blog caption

XVII. Üveghuta Kupa 2020 – Beszámoló, eredmények

Október első hétvégéjén vasárnap az Üveghuta Kupán vett részt a KONTENT-DKSI jónéhány tagja. Szép eredmények is születtek Boross Károly sporttársunk ezúttal is írt egy személyes beszámolót, melyet alább adunk közre!

“Az idei kurta- furcsa versenyszezon ezennel számomra véget is ért.
Július 25-én kezdődött és idáig tartott. 
Tavaly is ez lett volna az évadzáróm, ha egy sérülés közbe nem szól… Sajnos a kulcscsont törés 3 hét alatt nem bír meggyógyulni, így ezt a versenyt csak idén bírtam megcsinálni.
10 fő DKSI csapattag érkezett a Bükkbe vasárnap reggel. Az eső még útközben is esett, de mire odaértünk, már elállt és kisütött a nap! Az aszfalt az elmúlt években sem javult semmit, ráadásnak még vizes, csúszós és faleveles is volt rendesen. Persze, ez mindenkinek egyformán leküzdendő plusz akadály volt. Meleg sem volt. A rajtidőink nagyjából közel voltak, az időt jól számoltuk ki, így érkezés után kényelmesen tudtunk készülődni és bemelegíteni. 

Mindenki, aki már versenyzett itt, elégedett volt az eredményével, mindenki javított az idején, a mostoha körülmények ellenére is.
Fecó (Senior I.) 11 mp-vel csúszott le a dobogóról, de jobbat ment, mint tavaly.
Nagy Gergő is úgy érezte, sosem ment még ilyen jót hegyre. Szuper idővel az erős felnőtt mezőnyben 10. lett! Isten hozott a DKSI-ben!!!
Csáki Zoli (Senior II.)  jó megérzéssel országúti helyett most montival indult és fel is tekert vele a dobogó harmadik fokára!
Szabi a tavalyi serdülő idejéhez mérve 2 perccel ment jobb időt!!! Ezzel az ifi korcsoportban mindössze 11 mp hiányzott neki a dobogóhoz. Az szép!
Páll Zsombi és Janó (aki még önkéntes örökös sofőr Úr is egy személyben, KÖSZÖNJÜK!) is kitettek magukért.
Bálint Peti óriási Wattokat produkált ismét ;), és 29 mp-t javítva a tavalyi idején, a Senior I. korcsoportban 8. helyre jött meg.
Ürmössy Imre és Magas Ákos veteránjaink ismét tisztességgel teljesítették a távot és a szintet.

Végül én: Terveim szerint a dobogó volt a cél, leginkább az első hely 🙂 Sajnos több ok miatt nem jött össze, de elégedetlen azért nem vagyok. Eléggé dekoncentrált voltam, így elkapkodtam az elejét, aztán már csak a túlélés volt a cél. A formám is lefelé megy már, szezonvégi… Egy ember volt, aki meg tudott ma verni, de erre számítottam is, már többször végzett előttem a közelmúltban.
Azért a második helyem is rendben van, már csak azért is, mert az itt osztott érmek nagyon tetszenek, tavaly csak fotókon láthattam, az idén viszont haza is hozhattam egyet!
Az eredményhirdetésig még azért nem tétlenkedtünk, legurultunk Bükkszentkeresztről Lillafüredre, onnan meg más választásunk nem volt, fel is kellett tekernünk! 😀
Kellemes nap volt, annyi biztos, összességében szép idővel, nagyszerű versennyel és szervezéssel, szép díjakkal.

Gratulálok mindenkinek, hajrá DKSI!

Köszönjük a beszámolót!

Eredmények
MTB Senior2: 3. Csáki Zoltán; Oúti felnőtt: 10. Nagy Gergő; Oúti ifi: 4. Csáki Szabolcs; 8. Páll Zsombor; Oúti Senior1: 4. Szabó Ferenc, 8. Bálint Péter, 19. Páll János; Oúti Senior2: 2. Boross Károly; Oúti veterán: 7. Ürmössy Imre, 9. Magas Ákos