Single Blog Title

This is a single blog caption

Bikeride CX Magyar Kupa eredmények

December 20-án rendezték meg Budapesten a Magyar Kupa cyclocross versenysorozat utolsó 2020-as futamát. A KONTENT-DKSI 5 versenyzővel érkezett a helyszínre, aki 4 különböző kategóriában indultak. A csapatnak ugyan nem kifejezetten profilja a cyclocross, de edzőversenynek kiváló, ráadásul Kovács Béci révén azért esélyesek is voltunk egy jó helyezésre. Az időjárás is alkalmas volt, nem kellett extrém körülmények között versenyezni a fiúknak.

A várt eredmény nem is maradt el! U11-ben a mezőnyt magabiztosan utasította maga mögé: ifj. Kovács Béla! U17-ben Csáki Szabolcs 9. helyen végzett. U19-ben 11. illetve 12. helyet szerzett Holczer Péter, és Orosz Bálint. Elit férfi kategóriában indult Sánta Ármin, aki a 14. helyen fejezte be a futamát. Érdekesség, hogy az UC Monaco versenyzője, Karl Ádám 16. lett ugyanebben a futamban. A CX sajátos rajtoltatási szisztémája illetve a pálya jellemzői azért elég nagyban befolyásolják az esélyeket, mivel a kupasorozatban magasabb ponttal állók kiemelt helyről indulva az elejét komolyan meghúzzák, a hátsó sorokban pedig nem nehéz beragadni, főleg, ha a pálya véges számú előzési lehetőséget kínál.

A fiúk mindenesetre egy hasznos felkészülési versenyen vannak túl, és az idei szűkös versenyszezonban amúgy is mindennek örülni kell!

Bízunk benne, hogy a Magyar Kupa következő versenyein, Nyíregyházán és Kazincbarcikán is rajthoz állnak majd a fiúk!