Single Blog Title

This is a single blog caption

Karl Kühnle (1944-2021)

Február 6-án kaptuk a szomorú hírt, miszerint nyíregyházi sportbarátaink, a ViniBike csapatának oszlopos tagja, Karl Kühnle, vagy ahogy sokan ismerték: Karcsi, vagy Karcsi bá’, életének 77. évében elhunyt.

Mint Vinnai Zsolt sporttársunk írta, ikonikus alakja volt a kelet-magyarországi kerékpáros közösségnek. Túl a 70-en is számos amatőr versenyen rajthoz állt. Lételeme volt a sport és a versenyzés, nem tudott megülni egyhelyben. A hozzá közel állók személyében egy igazi önzetlen, a sporttársakat szívvel-lélekkel támogató, nagylelkű barátot ismerhettek meg. Egyedi festésű VW kisbusza sokáig a ViniBike egyik névjegye volt, melyhez számtalan kalandos itthoni és külföldi út fűződött.

Aki egyszer is találkozott vele, nem nagyon felejtette el, és nemcsak a jellegzetes megjelenése miatt. Szinte mindenkihez volt egy-két szava, valami velős megjegyzése, vicces hozzáfűznivalója. Mert beszélni, azt tudott 🙂 Nem volt egyszerű ember, de nélküle biztosan szegényebb lett volna az amatőr mezőny. A fiatalokat mindig segítette, bíztatta. (A fotó egy Balmaz GP-n készült.) Halálával a ViniBike egyik felejthetetlen alakja távozott közülünk…

“Karcsi utolsó bringázása 2021. február 19.-én lesz, 10:00 kor, Nyíregyháza-Oros temető. Egy szál virág.”

Barátai az alábbi videóval búcsúztak tőle:

(Vinnai Zsolt megemlékezése ITT elérhető.)