Single Blog Title

This is a single blog caption

Országos Évadnyitó 2021 – Beszámoló, eredmények

Március 28-án Nagyhegyes központtal sikeresen lezajlott a 2021. évi országúti szezonnyitóként megrendezett VI. Balla Viktor Emlékverseny. 150 körüli nevezés érkezett, bár néhányan távol maradtak, mégis a járványhelyzet okozta korlátozások ellenére (melynek értelmében csak licence birtokában lehetett nevezni) komoly mezőnyök álltak fel, kivált a 127 km-es, és 66 km-es futamban.

Az időjárás a szél ellenére viszonylag kedvezően alakult, a kora reggeli esőzés után a 11:55-kor elrajtoló 15 km-es mezőny már száraz úton vághatott neki a napnak. Őket követte sorrendben a 127, 66 ill. 35 km-es futam, néhány perc különbséggel.

A legkisebbeknél mindössze 9 fő mérkőzött, 15 km-re 32 km/h feletti átlagot hoztak az U13-as fiúk, egy szem WU15-ös lánnyal kiegészülve. Kovács Béci (Kontent-DKSI) sokat vállalt, a hajrában hajszállal megelőzte őt Tomka Ézer (Sárréti SE), de Mudra Málna (Lotus Cycling Team) is szépen bejött a 3. helyezett Feledy Bencével (Kis-Galya SE) azonos időt hozva.

A 35 km-es futamot a mezőnyhajrán döntötték el a fiúk: minimális különbséggel győzött Dorogi Alex (Kőbánya Cycling Team), Kiss Zsombor (Szekszárdi KSE) és Péter Lichtenberger Ábris (K3SE) előtt, U15-ben. A két WU17-es lány is szépen megjött: 1. lett Orosz Lili (Acélvakond Cycling Team), 2. Tóth Réka (Kis-Galya SE).

A 66 km-es futamban több korcsoport is indult: U17, WU19, Elit nők, Master2 és Master3 férfi kategória. Itt sajnos komolyabb bukás is történt, miáltal többen is feladni kényszerültek a versenyt. Akcióban sem volt hiány, Pollner Balázs (Kőbánya Cycling Team) közel 2 és fél percet adott a mezőnynek, és megnyerte a futamot (U17 és abszolút), míg a Master2-es Horváth Zsolt “Doki” (ViniBike) valamint Szőke Gábor (Saxum KSC) is elléptek a mezőnytől, és az elsőség kérdését a sprint döntöttel el kettejük között Doki javára. Fél percre rá a mezőny is befutott Specziár Viktorral (Kőbánya Cycling Team) az élen, aki így a Master2 3. helyezettjeként végzett. U17 2. lett Kárpáti Bálint (Kőbánya Cycling Team), 3. Radics Milán (MKB Cycling Team). A mezőny elején érkezett Szabó Zsófi (Andy Schleck-CP NVST-IMMO LOSCH), megnyerve az Elit női kategóriát, Jordán Dorka és Gergely Virág előtt (mindketten Lotus Cycling Team). Master3-ban Sikari Gábor (BVSC-Zugló) győzött Korhán László (A.S.D. Calatafimi) előtt.

A 127 km-es futamban az Epronex-GESU mozgatta legfőképpen a szálakat, bár az MKB Cycling Team is nagy erőkkel képviseltette magát, a Kontent-DKSI mellett. A komoly tempóra jellemző, hogy a főmezőny is 43 feletti átlagot hajtott! Akciókban nem volt hiány, végül egy 4-es boly találta magát az élen, melyet további 6 fő üldözött. Az elsőségért Mészáros Bence (Willebrord Wil Vooruit) és Istlstekker Zsolt (Epronex-GESU) mérkőztek, de utóbbit a versenybíróság vétség miatt hátrébb sorolta, így végül az abszolút dobogóra Mészáros, Solymosi Márton (Epronex-GESU) és Istlstekker állhattak fel. U19-ben Mészáros után 2. helyen Sidló Dániel (Kontent-DKSI) végzett, 3. lett a mezőnyhajrát nyerő Orosz Bálint (Kontent-DKSI). Elit férfi kategóriában Solymosi, Istlstekker, Rózsa Balázs dobogó alakult ki, itt tehát az Epronex mindent vitt. A Master1 kategória helyezettjei a főmezőnnyel érkeztek, itt 1. lett Nagy Gergő (Kontent-DKSI), 2. Kovács Kristóf (Kőbánya Cycling Team), 3. Szvatkó Péter (ViniBike). A komoly tempó azért némileg megtizedelte a mezőnyt, így többen is feladták, illetve volt aki limitidőn kívül teljesítette a távot.

Az eredményhirdetések minden futam után megtörténtek, a vonatkozó COVID szabályok szerint nem is volt nagyobb csoportosulás. Ennek okán külön megemlékezésre sem volt most lehetőség, mint a Balla Viktor Emlékverseny korábbi éveiben. Bízunk benne, hogy a jövőben nyugodtabb körülmények között tudjunk megrendezni a versenyt, a járványhelyzet megszűnésével!

EREDMÉNYEK

Vígh Attila fotói (Fb.) .o0o. Eperjesi Bence fotói (Fb.)

Összességében sikeres évadnyitón vagyunk túl, bízunk benne, hogy a most megszerzett versenykilométerek mindenkinek segíteni fognak a Hegyi OB-n való jó szereplésben, melyre április 18-án kerül majd sor.

Köszönettel tartozunk Nagyhegyes Község Önkormányzatának, akik évről-évre önzetlenül támogatják versenyünket, a település sportpályájának létesítményeit, és Nagyhegyes utcáit rendelkezésünkre bocsátva.
Köszönjük továbbá a Polgárőrség, a Rendőrség rendezésben, biztosításban nyújtott segítségét, a versenybíróság és valamennyi önkéntes munkáját!
Végül köszönjük minden tisztelt sporttársunknak, hogy itt voltak, és rajthoz álltak a Balla Viktor Emlékversenyen!
Mindenkinek tartalmas szezont kívánunk!

(Címfotó: Vígh Attila)