Single Blog Title

This is a single blog caption

Osztrák évadnyitó, Leonding

Márc. 21-én vasárnap az osztrák évadnyitó versenyen vett részt két kerékpárosunk. A “60. Radsaison-Eröffnungsrennen des österr. Radsports” elnevezésű verseny Leonding városból rajtolt, az U19 (Junior) mezőny 86.4 km-en állt rajthoz, amely 4 kört jelentett, ahol a 2. és 3. körben sprinthajrá, a 2., 3. és 4. körben hegyi hajrá szerepelt. A Kontent-DKSI-t Orosz Bálint és Sidló Dani képviselték, mellettük Mészáros Bence volt az egyetlen magyar versenyző.
Nagy Zoltán röviden így összegezte a nap eseményeit:

Az időjárás nem volt ideális, de így is adottak voltak a feltételek egy jó versenyhez. A rajtlistán 45 fő szerepelt, de igen minőségi mezőny állt össze. A feladatot tudták a srácok, itt főleg Bencére és Bálintra gondolok, Daninak ez egy szintlépő verseny volt, sok tanulsággal.
A pálya nagyon ideálisnak mondható, szerintem. Tökéletesen kiadja a versenyzők erősségeit. Ennek megfelelően dominált az AUTO EDER csapata. Értelemszerűen, csak azt az elmenést erőltették és vitték tovább, ahol nem volt velük más csapatbeli. Így fél kör után volt 10″ előnye 3 fő EDER-nek. A kör 2. felében, Bence kezdeményezett és ment el másik két EDER-essel, de sajnos az emelkedő vége fele elvesztette velük a kontaktot. Egyértelműen látszott: ez a csapat kimagaslott a mezőnyből. A későbbiekben Bálint és Bence próbáltak közösen dolgozni, kommunikáltak. Főleg Bence instrukciói szerint, Bálint igyekezett Bencét jó pozícióba hozni az emelkedőn. Pont egy ilyen akciót követő lejtmenetben, sajnos, Bence bukott és kiszállni kényszerült a versenyből. Részéről reális lett volna egy 8-10. hely. Ezek után Bálint végig küzdött a sorával a célig. Őt az emelkedő megfogta, de lejtmenetben tudott korrigálni.

Végül a 36 ténylegesen elinduló résztvevőből 23-an teljesítették a távot, Orosz Bálint 18. helyet szerzett. Daninak sajnos nem sikerült befejezni. Igen erős mezőnyben, nagyszerű tapasztalat volt ez a verseny!

Folyt.köv. márc. 28-án!