Single Blog Title

This is a single blog caption

Hegyi OB eredmények, Hajdú Kupa beharangozó!

Április 18-án vasárnap került sor Magyarország Hegyi Bajnokságára, vagyis a 2021-es Hegyi OB-ra, Parád-Kékestető között, 17 km-es távon. A KONTENT-DKSI csapatát 13 fő képviselte, 6 kategóriában. Az időjárás nyirkos, hűvös, havasesős volt, a magasabb régióban még hó állt az út szélén. Egy kis hógolyózásra is lehetőség nyílt 🙂 Az U15 és a WU17 indulói 7.5 km-es futamon vehettek részt, itt csapatunkból 13. lett Böszörményi László.

A 17 km-es távon az Elit indult először, majd 10 percre az U17, WU19, U19, Női elit. Az abszolút eredmények ennek tükrében értékelhetők, mivel az Elit mezőny igen komoly tempót ment, az őket követő 2. mezőny nem diktált olyan iramot. Elit kategóriában 13. helyet szerzett Kopácsi Attila, a 10. helyezettel azonos idővel! (A győzelemért Fejes Gábor és Istlstekker Zsolt meccseltek, végül mindössze 3 mp-el, de Fejes Gábor nyerte az Elit versenyét.) A 2. futamban éremesélyesként álltunk rajthoz U17-ben és U19-ben is. U19-ben hajszállal szorult 4. helyre Orosz Bálint (futam absz.6.), és őt követte az U17-es Csáki Szabolcs, aki kategóriájában BRONZ érmet szerzett! A lányoknál (WU19) Papp Evelin 4. helyen végzett, alig lemaradva, 6. lett Kovács Judit. A kemény időjárás alaposan próbára tette az indulók tűrőképességét, igen viszontagságos versenyen vagyunk túl!
DKSI eredménylista:
U15: 13. Böszörményi László
U17: 3. Csáki Szabolcs, 24. Böszörményi András, 32. Kökényesi Kristóf
WU19: 4. Papp Evelin, 6. Kovács Judit
U19: 4. Orosz Bálint, 14. Sidló Dániel, 15. Kiss Szilárd Olivér, 22. Szabó Ruben Balázs
WElit: 18. Őry Kinga
Elit: 13. Kopácsi Attila
Vincze Kristóf idejét még várjuk..

Részletes eredmények (Sportorigo) .o0o. FOTÓK (Vígh Attila, Fb.)
FOTÓK2 (Vanik Zoltán, Bringasport, Fb.)


A 2021. évi Hajdú Kupa időfutam és mezőnyversenyt május 1-én tartjuk meg a Bocskaikert melletti 354.sz. úton, ahol évek óta rendezzük az Időfutam OB-t. A délelőtti időfutam számban 4, 6, 10, 15 ill. 19 km lesz a penzum korosztályok szerint, délután pedig 10, 19, 38 és 76 km-es futamokra kerül sor. A pálya teljes hossza 9.5 km, ennek megfelelően a hosszabb távokon több fordítóval kell számolni! Újdonság, hogy a 38 km-es és a 76 km-es futamban 2 ill. 4 pénzdíjas sprinthajrá is helyet kap!

A versenyközpont az itt rendezett OB-k forgatókönyve szerint áll majd fel, a parkolás és egyéb részletek tekintetében az itt linkelt kiírás irányadó:

https://bringasport.hu/verseny/hajdu-kupa-2/

Az útszakasz és az időkeret adta lehetőségek miatt az U19 és az Elit részére mezőnyversenyt nem hirdetünk, jelzett korcsoportokban időfutam kerül megrendezésre.
A rendezvény az MKSZ COVID-19 protokolljának betartása mellett valósul meg, kérjük a tisztelt résztvevők, csapatvezetők együttműködését.

EREDMÉNYES VERSENYZÉST KÍVÁNUNK VALAMENNYI NEVEZŐNEK!

Címfotó: Csáki Szabolcs a Hegyi OB-n, útban a bronzérem felé (Vígh Attila)