Single Blog Title

This is a single blog caption

Hajdú Kupa 2021 – Eredmények, fotók

Május 1-én sikeresen lezajlott a 2021. évi Hajdú Kupa, melyre ez alkalommal a 354.sz. út teljesen lezárt 9.5 km hosszú szakaszán került sor, Bocskaikert versenyközponttal. A rendezvényt a kiírás szerint sikerült rendben lebonyolítani, bár a kezdés esősre sikerült, így a legkisebbek nem pont ideális körülmények között kezdték a napot. Az eső szerencsére később elállt, és a nap is kisütött, délutánra kifejezetten szép időben kerülhetett sor a mezőny futamokra.

9:30-kor kezdődött a legfiatalabbak (U11) 4 km-es időfutama, ahol ifj. Kovács Béla (DKSI Cycling Team) hozta a legjobbb időt, Stolczenberger Zalán és Zachár Gáspár (mindketten Kis-Galya KSE) előtt. Egy szem WU11-es lányként Drucker Mira vett részt a futamon, becsülettel végigküzdve a távot. U13/WU13-ban (6 km) izgalmasan alakult az abszolút, a lányok szépen hajtottak, a fiúktól egyáltalán nem lemaradva. U13-ban Tomka Ézer (Sárréti SE – Optimit), Lónyai Balázs, Feledy Bence (mindketten Kis-Galya KSE) dobogó alakult ki, a WU13-as lányoknál pedig Klokocs Kata (DKSI Cycling Team), Mármarosi Alexa (SZSZKE), és Zachár Janka (Kis-Galya KSE) örülhettek, WU15-ben pedig Balogh Sára (DSC) győzött, Mudra Málna (Lotus Cycling Team) és Kiss Viktória (FTC) előtt.

10 km-en az U15 és WU17 mérkőzött, a fiúknál Péter Lichtenberger Ábris (Kaposvári KKSE) győzött közel 40-es átlagot hajtva, második Balaskó Ádám (Szenyor KSE), harmadik Szilágyi Bálint (Sárréti SE) lett. A lányoknál Greman Szonja (Limitless Team XCO) győzött (abszolút 3. helyen), őt Tóth Réka (Kis-Galya KSE) és Orosz Lili (Acélvakond Cycling Team) követte a dobogón. 15 km várt az U17/WU19-re, itt Lelkes Bence (Szenyor KSE) fölényesen győzött, ezüstérmet szerzett Szöllőssy Ádám (MKB Cycling Team), harmadik helyen végzett Böszörményi András (DKSI Cycling Team). A lányoknál Szöllősy Eszter (Acélvakond Cycling Team) győzött, második a hazai pályán versenyző Németh Bettina (DKSI Cycling Team), harmadik Sáry Boglárka (KSI SE) lett. A DKSI másik WU19-es résztvevője Papp Evelin 4. helyen végzett.

19 km várt az Elit férfi, U19 és Elit női résztvevőkre. Jánoki Ádám (MRCC) 47-es átlaggal szerezte meg az abszolút győzelmet és az Elit első helyezést, őt két felvidéki versenyző Nagy Tomás, és Kaskó Dávid követte a dobogón (mindketten Cyklistky tim FIREFLY). Elit nőknél Zsankó Petra (Acélvakond Cycling Team) győzött, Jordán Dorka (Lotus Cycling Team) és Pomucz Edina (Epronex-GESU) előtt. U19-es fiúknál Daróczi Péter (DSC) nyert, második-harmadik helyen pedig a DKSI Cycling Team versenyzői, Anda Attila és Vincze Kristóf végeztek.
Az eredményhirdetések több körben lezajlottak, 11-kor illetve 12 óra után az időfutam helyezettjei állhattak dobogóra.

Eredmények .o0o. FOTÓK (Vígh Attila, Fb.)

Délután 13-kor folytatódott a program, a mezőnyverseny futamaival.
10 km-en az U11/WU11/WU13 meccselt, a végén sprintre jöttek 5-en, 2 fiú és 3 lány: Kovács Béla (DKSI Cycling Team) tudott győzni Stolczenberger Zalán (Kis-Galya KSE) előtt, a lányoknál pedig Mármarosi Alexa (SZSZKE), Klokocs Kata (DKSI Cycling Team) és Zachár Janka (Kis-Galya KSE) érkeztek a dobogós helyekre. U11-ben 3. lett Zachár Gáspár (Kis-Galya), WU11-ben pedig Drucker Mira kapta az aranyérmet.
Az U13/WU15 egy teljes kört, azaz 19 km-t hajtott, itt már elmenésből nyert Tomka Ézer (Sárréti SE), Molnár Ágoston (Delta MTB Sopron) és Lónyai Balázs (Kis-Galya) előtt. A lányoknál Mudra Málna (Lotus Cycling Team) és Balogh Sára (DSC) sprinteltek a győzelemért, melyet Málna szerzett meg, 3. helyen Kiss Viktória (FTC) érkezett meg.

A 2 körös és 4 körös távokon újdonságként pénzdíjas részhajrákra is sor került, ami egy kis plusz izgalmat adott a versenynek.
38 km-en mindössze 18 fős mezőny (U15/WU17) gyűlt össze. Itt nem született magas átlag, a mezőny egyben maradt, a részhajrák Balaskó Ádám és Iványi Zétény (mindketten Szenyor KSE) sikerét hozták. Mezőnyhajrá döntött a végén, a fiúknál Péter Lichtenberger Ábris (K3 SE), Szigeti-Kovács Benjámin (MKB), Szűcs Benedek (DSC) dobogó alakult ki, a lányoknál Orosz Lili (Acélvakond Cycling Team) – abszolut 2. helyen! – lett a győztes, Greman Szonja (Limitless Team XCO), és Tóth Réka (Kis-Galya KSE) előtt. A 76 km-es futam rajta után lezajlottak a rövidebb mezőnyversenyek eredményhirdetései.

A 76 km (73 indulóval) komoly tempót és izgalmas küzdelmet hozott. 41 feletti átlag született, de döntő elmenés nem alakult ki, végül itt is mezőnyhajrá döntött az elsőségről. Akciókban persze nem volt hiány! Master2 kategóriában éS abszolútban Gáspár Levente (Hírös ESC) győzött a debreceni masterek versenyzője Kólya Tamás (DKSI Cycling Team) előtt, 3. lett Steig Gábor (SZKSE). Master3-ban absz. 3. helyezettként győzött Hausknecht Ferenc (Bringabanda SC SE), Boross Károly (DKSI Cycling Team) és Heuschmiedt László (Peloton Cycling Team) előtt. Nőknél Szabó Zsófi (Andy Schleck-CP NVST-IMMO LOSC) a magyar bajnok hozta a kötelezőt (absz.4.), második-harmadik helyen Honos Csenge (KSI SE) és Jordán Dorka (Lotus) végeztek.

Sajnos az utolsó 6 km-en történt bukás megtizedelte a mezőnyt, így a WU19-es lányok közül is sajnos a DKSI két versenyzője is fel kellett adja, így ebben a kategóriában ketten állhattak a dobogóra, Sáry Boglárka (KSI SE) és Szöllősy Eszter (Acélvakond Cycling Team). Master1-ben Nagy Ákos (Acélvakond Cycling Team) győzött Szabó Viktor (Buruczki Training System) és Baranyai György (MRCC) előtt. U17-ben Tomka István (Sárréti SE) győzött, Fehérvári Marcell (KSI) és Szöllősy Ádám (MKB Cycling Team) előtt. Sajnos a bukásban az U17-es fiúk illetve az Elit nők közül is többen érintettek voltak, és feladni kényszerültek. Komolyabb sérülés hálistennek nem történt.

Videó a 76 km-es futamról (Gáspár Levente)

A részhajrákon a Master2 jeleskedett: Horváth Zsolt (ViniBike), Kólya Tamás (DKSI Cycling Team), Gáspár Levente (Hírös ESC) és Balaskó Milán (Szenyor SE) vitték el a pénzdíjakat, melyeket véletlenszerűen húzott borítékban vehettek át.
DKSI-s sporttársunk Kólya Tamás az általa nyert díjat a legjobban szereplő U17-es csapattársának Kökényesi Kristófnak ajánlotta fel.

Eredmények .o0o. Mezőny fotók (Vígh Attila, Fb.)

Délután 5 óra tájban a 76 km eredményhirdetésével zárult a nap, és a 18 óráig kért útzárat is időben sikerült feloldani, a versenyközpont bontását követően.

DKSI-s eredmények: 10 dobogós helyezés
Időfutam:
U11: 1. Kovács Béla; WU13: 1. Klokocs Kata; U15: 5. Böszörményi László
U17: 3. Böszörményi András, 11. Kökényesi Kristóf
WU19: 2. Németh Bettina, 4. Papp Evelin
U19: 2. Anda Attila, 3. Vincze Kristóf, 5. Szabó Ruben
Elit: 9. Kiss Gergő Sándor, WElit: 7. Őry Kinga

Mezőnyverseny:
U11: 1. Kovács Béla; WU13: 2. Klokocs Kata; U15: 10. Böszörményi László
U17: 10. Kökényesi Kristóf, DNF Böszörményi András, DNF Bhattoa-B. Amrit
WU19: DNF Papp Evelin, DNF Németh Bettina; WElit: DNF Őry Kinga
Master1: 6. Nagy Gergő, 8. Tóth Levente
Master2: 2. Kólya Tamás, 4. Szabó Ferenc, 7. Kajdy Károly
Master3: 2. Boross Károly, DNF Klokocs István


Végeredményben a lehetőségek adta kereteken belül sikeres rendezvényen vagyunk túl. Köszönjük mindenkinek, aki segítette a verseny megvalósulását! GRATULÁLUNK valamennyi helyezettnek!