Single Blog Title

This is a single blog caption

DKSI a szlovák kupasorozaton; DKSI Kids MTB sikerek!

A nyári szezon tartalmasan telik, mint az alábbi rövid összefoglalóból is látni fogjuk! Az elmúlt hétvégén felvidéki versenyeken állt rajthoz a csapat.

A U19 fiataljaink, név szerint Szijártó Zétény, Sidló Dániel és Orosz Bálint, Drijver Bertolddal (KSI) kiegészülve a többszakaszos és igen rangos 58. Dubnica kerékpáros versenyen (pontos nevén “58. ročník Medzinárodných dní cyklistiky”) vettek részt Máriatölgyesen (Szlovákia) július 16-18. között.
Az első szakaszra pénteken került sor: 10 km időfutam volt, hol az első tízbe két magyar versenyző is befért, a Magyar Bajnok, Mészáros Bence (Willebrord Wil vooruit) 6., még Szijártó Zétény (DKSI Cycling Team) 8. helyezett lett! DKSI részről Drijver Bertold 21., Orosz Bálint 91., Sidló Dániel 98. helyen érkezett.

A szombati napon a 121 km-es mezőnyversenyen közel 1500 méter szint mellett 6 hegyihajrá és 3 sprinthajrá volt. A verseny utolsó harmadában lévő körpálya egy része egy egysávos meredek fel-le átkötő dülőút volt, hegyihajrával a tetején, ez komoly nehézségeket, veszélyt jelentett. A verseny elején Sidló Dániel bukott, agyrázkódást szenvedett, így feladta a küzdelmeket. Hálistennek a körülményekhez képest nem lett komoly baja. A többieknek sikerült elől versenyezni, Orosz Bálint hegyihajrán szerzett pontokat, még Szijártó Zétény összetettben pár másodpercet veszítve a 13. pozícióból várhatta a folytatást. A szombati napon 34. lett Szijártó Zétény, 54. Orosz Bálint, 55. Drijver Bertold. 77-en értek célba a 126-ból, a többiek limitet kaptak, vagy egyéb okból feladták.

Vasárnap, 3. szakasz: 131 km, 1850 méter szint várt a versenyzőkre, 7 hegyihajrával. A verseny jól indult, Bertold az első kilométereken szökésbe került, majd a hegyi hajrán pontot is szerzett. Az ezt követő emelkedőn, az őket utólérő főmezőnyben bukott, mely után még visszazárkózott, de fájdalmai miatt később kiállni kényszerült. Bálint technikai gondok miatt lejtmenetben veszítette el végleg a főmezőnnyel a kontaktot, és sajnos limitet kapott. Zéti erőn felül küzdött, de a meleg és a rövidebb-hosszabb néhol 15%-os emelkedők felőrölték erejét, végül 33. lett a szakaszon, és összetettben ugyancsak a 33. helyen végzett.
A nehézségek ellenére elmondható: egy igen hasznos versenyen vannak túl a fiúk!

Szlovák Kupa 2021 – Ziar nad Hronom (Garamszentkereszt)
A DKSI csapatából Őry Kinga vett részt a versenyen felnőtt női kategóriában, Szabó Zsófi (Andy Schleck-CP NVST), Kapott Szonja (Tipográfia), és Vasadi Anna (Peloton) társaságában. Az ő beszámolóját olvashatjátok:

“Az első külföldi verseny volt, ahol lehetőséget kaptam a részvételre, és hatalmas élmény volt!
Szombaton egy 9,5 km-es egyéni időfutammal kezdődött a verseny, ami szakadó esőben zajlott. Szerencsére a villámlás-dörgés alábbhagyott késő délutánra, de nagy kihívás volt végigmenni átázottan a távon. 36,8 km/h átlagot jöttem, ami fejlődés, de a győztestől így is 2 percet kaptam.
[16. helyen végzett.]

A vasárnapi mezőnyversenyen 64 km-es táv várt ránk (bő 800 szinttel) – már meleg, napsütéses időben. Sajnos a váltóm nem működött rendesen, és nem tudtam felváltani nagy áttételre. Az első leszakadás után még felhúztuk magunkat 2-3 szlovák lánnyal. Az egyik Peter Sagan akadémiás lány odaszólt nekem, miután utolértük a mezőnyt, hogy “Was a hard job, thanks”. Mondtam “Yes, without gear shifts, was ÜBER very hard job. A következő lejtmenetben már képtelen voltam a kis áttételen nagy tempót forgatni, és a mezőny úgy elnyúlt tőlem, hogy beálltam saját sebességre. Innentől úgy döntöttem, kiélvezem a táj szépségét, a fantasztikus dombokat, emelkedőket. Gyönyörű tájakon jártunk, ennek a hétvégének ez az egyik legjobb hozadéka! Mindezek után csodálkozva, de nagy örömmel megtudtam, hogy így is a 13. helyen sikerült a felnőtt nők között célba érnem!
Összességében a verseny nagyon jó volt tapasztalatszerzésnek. Kis György, köszi a technikai támogatást, és hogy próbáltad helyrepofozni a váltó bowdent! Szonjának, Zsófinak és Annának pedig a szuper társaságot!”

“BORSOD MTB SERIES” 3.futam, 2021. július 11. – Miskolc-Görömböly
A DKSI Kids különítménye újabb sikeres versenyen van túl, számos dobogós helyet szereztek a srácok! Az eredményhirdetésre ugyan már esőben került sor, de az örömöt ez sem moshatta el. Eredmények:

U11: 1. György Márton János, 7. Répási Dorián
WU11: 1. Rákosi Maya Emma
U13: 1. Kovács Béla, 13. Kozma Attila
U15: 8. Soós Olivér, 9. Fodor Kende, 13. Lovas Zoltán, 14. ifj. Kovács Zoltán, 15. Gyetkó Dániel, 16. Podgornik Milán, 17. Vizi Gáspár
U17: 9. Serestyén Áron
Master1: 3. Porcsin Levente
Master2: 13. Kozma László

Képek (Hörömpöli Tamás, Fb.)

VALAMENNYI EREDMÉNYHEZ GRATULÁLUNK!