Single Blog Title

This is a single blog caption

DKSI Kids – Rövid összefoglaló az elmúlt 2 év munkájáról!

A DKSI Kids programot szűk 2 éve hirdettük meg, 6 és 14 év közötti gyerekek részére, a Magyar Kerékpáros Szövetség koordinálásával. Az induláskor kitűzött célok voltak a gyerekek egyensúlyérzékének, kerékpár kezelési technikájának és közlekedési ismereteinek fejlesztése, a tudatos kerékpárhasználat megismertetése a kisebb korosztállyal.
Az első edzésekre 2019 őszén került sor, és az azóta történtek tükrében azt mondhatjuk, hogy kezd beérni a munka a DKSI Kids csapat háza táján. Az alapvetően off-road (cyclocross és MTB) oktatásra és versenyeztetésre alakult csapat az átgondolt munka eredményeként érettnek találtatott és az elmúlt hónapokban fiatal versenyzőink elindultak az egyre magasabb szintű versenyeken való tapasztalatszerzés útján.
Az MKSZ stratégiáját követve a srácok először a regionális versenyeken indulhatnak, esetünkben ez a Borsod MTB Series futamai, ahol a pályák nehézsége és mezőny mindenkinek biztosítja a sikerélményt, lemérhetik tudásukat és megtapasztalhatják a versenyzést, elsajátíthatják a versenyzéshez kapcsolódó rutinokat az utazástól és pálya bejárástól a pódiumon való mosolygásig… hiszen valamennyi alkalommal érmekkel térhettek haza a srácok!


A BMTB XCO sorozatban az első három fordulóban az eredmények így alakultak DKSI Kids szempontjából:

A BMTB Series hangonyi eredményei:
U7: 5. Jakab Marcell; U9: 3. Jakab Benett; U11: 2. Gyetkó Péter, 3. György Márton; WU11: 1. Rákosi Maya Emma
U13: 1. Kovács Béla, 16. Kozma Attila; U15: 3. Gyetkó Dániel, 7. Podgornik Milán, 8. Fodor Kende, 9. Lovas Zoltán, 10. Vizi Gáspár, 11. ifj. Kovács Zoltán

A BMTB Series komlóstetői eredményei:
U9: 3. Jakab Benett; U11: 2. Gyetkó Péter, 3. György Márton; WU11: 1. Rákosi Maya Emma; U13: 1. Kovács Béla, 11. Kozma Attila; U15: 4. Gyetkó Dániel, 6. Fodor Kende, 8. Soós Olivér, 10. Szabó Bence, 11. Lovas Zoltán, 12. ifj. Kovács Zoltán, 13. Vizi Gáspár

A BMTB Series görömbölyi eredményei:
U11: 1. György Márton, 7. Répási Dorián; WU11: 1. Rákosi Maya Emma; U13: 1. Kovács Béla, 13. Kozma Attila;
U15: 8. Soós Olivér, 9. Fodor Kende, 13. Lovas Zoltán, 14. ifj. Kovács Zoltán, 15. Gyetkó Dániel, 16. Podgornik Milán, 17. Vizi Gáspár; U17: 9. Serestyén Áron

14 dobogós helyezést sikerült gyűjteni a három fordulóban.

Kovács Béla a sorozatban egy korosztályt felnevezve és mindhárom futamot utolsó beszólítottként a mezőny végéről kezdte. Ezek a nehezítések tették számára kihívássá a versenyt és gyakorolhatta az előzéseket. Ennek ellenére a táv első negyedéhez érkezve már az élen haladt és győztesként fejezte be a versenyeket, ezzel végig biztosan nyerte a sorozat U13 kategóriáját. A WU11-es lányoknál Rákosi Maya Emma emelkedik ki a mezőnyből, 3-ból 3 győzelemmel ő is vezeti a tabellát.

A versenyeztetés következő lépcsője az XCO Magyar Kupa sorozat, itt azok a versenyzőink kapnak lehetőséget, akik technikai képzettsége és ereje már elég az országos mezőnyben való megmérettetéshez.
A zalaegerszegi futamon DKSI színekben Béci indult és a száraz, ám technikás, nehéz pályán idén sem talált legyőzőre.

…és az OB, a legmagasabban rangsorolt hazai verseny. Ahol a legjobbak legjobbjai indulnak.

A DKSI Kids új szintet lépett az elmúlt hétvégén. Az előző időszak edzésmunkáját és eredményei figyelembe véve Rákosi Maya Emma és György Márton János is bizalmat kapott a csapat vezetésétől és indulhatott a csömöri OB-n, ifj. Kovács Béla tavalyi címvédőként pedig a verseny abszolút esélyeseként állt rajtvonalhoz.

A nehéz, hatalmas emelkedővel kezdődő, majd technikás lejtőkkel tűzdelt pályán Emma, Marci és Béci egy futamban, az U11+WU11-ben indult. Marcinak a tapasztalatszerzés és középmezőnyben való megérkezés, Emmának a győzelem és az abszolút középmezőnyben való megérkezése (tehát a fiú indulók felének lehagyása) volt a reális, kitűzött cél.

Az eredmény pontosan igazolta az elvárásokat:
Emma WU11 Magyar bajnok (abszolút 9.)
Marci U11 9. helyezés
Béci U11 Magyar bajnok

OB képgaléria (Vanik Z., Bringasport)

Gratulálunk minden versenyzőnek és edzőiknek, akik türelemmel és felkészülten segítik a gyerekeket céljaik elérésében!

A gyerekek ügyesednek és erőben is szépen fejlődnek, rutint szereznek, köszönhetően Géczi Gergőnek, Porcsin Levinek, Takács Balázsnak, Lakatos Benjaminnak, és Aszalós Árminnak. Versenyzőink – minden nagy hegy mellett élő szakvezető számára érthetetlen módon -, nagyon ügyesen lejtőznek. Ennek kettő titka van: a majdnem 10 méter magas Ördögdomb, mint városunk DH paradicsoma és az ex-profi Nagy Sándor “Sunny”, aki a csapat DH edzője.
Köszönet edzőinknek és a szülőknek a támogatásért!

Most lesz egy kis szusszanás, majd egy hét edzőtábor Hejcén és következik az XCO szezon második felvonása, BMTB versennyel Kazincbarcikán és három Magyar Kupa futam. Addig is, kövessétek a DKSI Kids csoportot az Instagramon: https://www.instagram.com/dksikids/

Hajrá DKSI, hajrá DKSI Kids!