Single Blog Title

This is a single blog caption

Külföldi sikerekkel indult a július!

Az elmúlt napok és a hétvége külföldi sikereket hozott, a válogatottal, illetve kölcsönversenyzőként az EOLO-Kometa csapatával rajthoz álló fiúknak!

Az EOLO-Kometa junior csapatának színeiben három magyar ifi versenyző szereplt a Bizkaiko Itzulia (Baszk Kör) versenyen: a DKSI-ből Szijártó Zétény, mellett pedig Mészáros Bence, és Magyar Gergő. A 4 napos, 5 szakaszból álló versenyen, mely július 1-én kezdődött, kiemelkedően szerepelt Zétény, aki a verseny 2. szakaszán elmenésben volt, a hegyeken szerzett pontjainak köszönhetően felvehette, és valamennyi szakaszon sikeresen megvédve végül elnyerte a hegyi trikót! Összetettben is szép eredményt értek el a fiúk a többségében spanyol versenyzőkből álló mezőnyben: Mészáros Bence 19., Zétény 23. lett, Magyar Gergő sajnos feladni kényszerült. 176 indulóból 99-en fejezték be.

Zétény így értékelte a versenyt:
Minden nagyon jól szervezett volt, a csapaton érződött a színvonalasság. Minden nap a fő feladat a szakaszokon a szökésbe kerülés volt. Az első napon is sokszor próbálkoztam a szökéssel menni, de nem sikerült. Volt egy meredek emelkedő is amit kétszer is meg kellett másznunk, ez eléggé megrostálta a mezőnyt. Én a szökés utáni 2. kis csoportban voltam. Végül a 24. helyen érkeztem meg. A 2. napon sikerült a nap szökésébe belekerülnöm, ahol elég magabiztos előnyünk volt. Így szépen tudtam gyűjtögetni a hegyi pontokat. Egy kivetelével sikerült is mindet megnyernem, ezzel átvettem a hegyi trikót. De az utolsó 5 kilométeren utolért minket egy kb. 25 fős csoport, végül a 15-20. hely környékén érkeztem meg. A 3.szakaszon is próbaltam a szökésbe keveredni, de nem sikerült. Végül a 3. vagy 4. kis csoportban érkeztem meg a 30. hely környékén. Délután/estefele az időfutam volt, ahol egy kicsit technikás és a végén egy brutál emelkedővel tarkított szakaszon a 11. helyet szereztem meg. Végül az utolsó, 5. szakaszon sem sikerült a szökésbe kerülni, de a csapatból Mészáros Bence sokat segített az első emelkedőkön hogy gyűjtsek még pontokat a hegyi versenyben, hogy matematikailag is bebiztosítsam a trikót, ezeknél a hajráknál a kis szökés és az ellenfelek miatt nem sikerült csak 1 db pontot szereznem. Majd jött 75 km-nél egy hegyihajrá, tudtam hogy ez az utolsó lehetőségem a pontszerzésre, mielőtt beindulna a tűzijáték. Sikerült is megnyernem ezt a hajrát. Majd az elkövetkező emelkedőkön megúsztam és a 35. helyen érkeztem meg, de itt már mondták nekem a rádióba, hogy megvan a hegyi trikó, tehát a fő célomat sikerült elérnem. Nem gondoltam volna mindezt, mivel több hónapnyi minőségi munka és pár hét teljes kihagyásom is volt a szezonban a sérüléseim miatt. Úgy gondolom hogy ez a verseny most nagyon jól sikerült a felkészülési körülményeimhez képest.

Eredmények
EOLO Kometa cikke (spanyol)

A Kids Tour of Slovenia versenyre július 2-4. között került sor, itt az U17-es válogatott szerepelt, a DKSI-ből Csáki Szabolcs, rajta kívül Feldhoffer Bálint, Pollner Balázs, Hancz Tamás, Tóth Márkó, Vas Barnabás és Kárpáti Bálint, valamint Dobai Dávid, Radics Milán és Szőllősy Ádám. A három szakasz: egy hegyi verseny, kritérium, valamint mezőnyverseny voltak.

Itiner: https://tourofslovenia.si/storage/app/media/2021-files/razpis.pdf

A hegyi futam mindössze 6,3 km-es volt, itt nagyon szépen szerepeltek a fiúk, a szakaszt Feldhoffer nyerte, Csáki Szabolcs 7. lett.

https://tourofslovenia.si/storage/app/media/2021-files/results_1.pdf?fbclid=IwAR1so20uhv1J2yV5L8v0U5pzBO8EsGdS6Hab9QFBJZBrX-rd_iCyNOEP0RQ

A kritérium 19,5 km távon zajlott, itt a Top 10-ben Radics Milán (8.) és Kárpáti Bálint (10.) érkeztek, a többi magyar versenyző is tisztesen helytállt.

https://tourofslovenia.si/storage/app/media/2021-files/results_1.pdf?fbclid=IwAR1so20uhv1J2yV5L8v0U5pzBO8EsGdS6Hab9QFBJZBrX-rd_iCyNOEP0RQ

A vasárnapi szakasz egy 3,7 km-es körön, 51,8 km-es távon került megrendezésre. Ennek eredményét még várjuk.
Feldhoffer Bálint a hegyi pontversenyt megnyerte, összetettben pedig 3. lett Feldhoffer, 8. Pollner Balázs, 9. Csáki Szabolcs, 10. Hancz Tamás.

FOTÓK

Valamennyi eredményhez gratulálunk!