Single Blog Title

This is a single blog caption

KSI Kupa és Belgrade Trophy sikerek

A 44. KSI Kupa futamaira a július 31-augusztus 1-ei hétvégén került sor, időfutam és mezőny versenyszámokban.
Az U19 és Elit számára 20 km, az alsóbb korcsoportok illetve a nők számára 8,8 km távon indult a program szombaton, Kunhegyes és Tiszagyenda között. Rögtön 5 dobogós helyet hozott a csapat: U15-ben 3. lett Böszörményi László, WU19-ben 1. Németh Bettina, 2. Papp Evelin, és U19-ben Szijártó Zétény győzött, Anda Attila pedig bronzérmet szerzett.
A vasárnapi mezőnyversenyen több külhoni csapat indulásának köszönhetően szinvonalas verseny sikeredett. Itt is arattak a DKSI-s fiúk és lányok! U15-ben (60 km-en) Böszörményi László győzött! U17-ben Böszörményi András hajszállal lemaradva 4. lett. A WU19-es lányok számára 60 km volt a táv, itt Németh Bettina és Papp Evelin ismét elhozták az 1. és 2. helyet! Az U19-re 123 km várt, a feladatot sikeresen oldották meg a fiúk hiszen Orosz Bálint győzött, Sidló Dániel pedig ezüstérmet szerzett! Anda Attila 5. helyen érkezett. Gratulálunk!

Időfutam fotók .o0o. Mezőny fotók (Vígh Attila, Fb.)

Augusztus 7-8-án Belgrádba utaztak a DKSI versenyzői, a már szokásosnak mondható “Belgrade Trophy Milan Panic” U19-es versenyre, melyet idén 50. alkalommal rendeztek meg, színvonalas nemzetközi mezőnnyel. A szombati prológ 4 km volt, itt Szijártó Zétény 4. helyen végzett, 48 km/h feletti átlaggal. 7. lett Drijver Bertold, aki még szintén 48-as tempót tudott hozni, 19. Orosz Bálint, 28. Anda Attila, 39. Sidló Dániel. A mezőny maga nem volt nagy hiszen 55 fővel zajlott a verseny. Aznap délután 100 km mezőnyverseny várt a fiúkra, ahol a főmezőnyben, 4. és 5. helyen érkezett Bálint és Zétény, majd jó 2 percre a 17. helyen Bertold, szűk 5 percre 29. helyen Sidló Dani, és 33. lett Anda Attila. Zéti ezzel összetettben már a 3. helyen szerepelt. Vasárnap 80 km várt a mezőnyre. Ez a futam is teljesen sík útvonalon zajlott. Zétény 6. helyen végzett, ezzel megtartotta összetettben a pozícióját és 3. helyen zárta a versenyt! A szakaszon 29. lett Anda Attila, 32. Orosz Bálont, 34. Sidló Dani, és 42. Drijver Bertold. Így összetett értékelében Bálint 12., Bertold 17., Attila 28., és Dani 32. helyen zárt.

FOTÓK

Valamennyi eredményhez és a sikeres csapatmunkához gratulálunk!

További nagyszerű hír, hogy a Trento-ban (Olaszország) megrendezésre kerülő Európa Bajnokságon a válogatott színeiben Szíjártó Zétény is lehetőséget kap mind az időfutamon, mind a mezőnyversenyen való indulásra! Addig is jó felkészülést kívánunk neki, és természetesen valamennyi versenyzőnknek!