Single Blog Title

This is a single blog caption

Lanskroun: Kis Békeverseny, Nyíregyháza: Ifi Világkupa!

Az elmúlt két hétvégén nemzetközi mezőnyben volt alkalma rajthoz állni a DKSI fiatal versenyzőinek, Csehországban és egy hazai rendezvényen.

Aug. 13-15. között Lanskroun-ban rendezték az “50. ROCNIK MALÉHO ZÁVODU MIRU” viadalt, vagyis az U15 korosztály számára kiírt Kis Békeversenyt. Itt a Szenyor SZKSE színeiben Böszörményi László csapattagunk vett részt, ahol tisztes helytállással versenyzett, sok-sok tapasztalatot szerezve. A 133 fős mezőny 4 szakaszt teljesített. A Szenyor csapata egy mix team keretein belül több más klub fiataljai számára is lehetőséget nyújtott az indulásra. Az első szakaszon 47 km-en László a csapat legjobb eredményét, az 54. helyet szállította. A második nap A és B szakaszra is sor került. A délelőtti időfutamon (11 km) versenyzőnk a 66. helyet szerezte meg, délután 40 km mezőnyverseny várt a fiatalokra, ahol László ismét szépen teljesítve a 48. helyen zárt. Az utolsó nap is 41 km volt (minden mezőny szakaszon 5-600 m szintkülönbség volt) a penzum, ahol 69. lett, ezzel összetettben 43. helyen végzett. Gratulálunk, és hálásan köszönjük a Szenyor SZKSE segítségét!

Augusztus 20-22. között rendezték meg a One Belt One Road Nations’ Cup hazai futamát a Nyírségben, ahol csapatunkból 4 fő vett részt. A válogatottban Szijártó Zétény és Orosz Bálint, míg a magyar mix csapatban a Lotus Cycling Team színeiben Sidló Dániel és Anda Attila indulhattak. Prológ, 2 félszakasz és egy teljes országúti szakasz várt a 119 indulóra, színes nemzetközi mezőnnyel.

A nyíregyházi prológ 3,8 km-es távon zajlott, itt Szíjártó Zétény legjobb magyarként 30. helyet szerzett. Orosz Bálint a 104., Anda Attila 111., Sidló Dániel 113. helyen érkezett. Szombaton a délelőtti 1/A Vásárosnamény-Vásárosnamény szakaszon (90 km), a válogatottból Mészáros Bence zárt legjobban, a 30. helyen. Délután 41 km-es futamra került sor, ahol Szijártó Zétény 14. helyen érkezett, és összetettben a 23. helyre lépett.

Vasárnap 108 km-es mezőnyverseny döntött a végső helyezésekről. A hajrán Bence és Zétény a 11. ill. 14. helyen érkeztek, ezzel összetettben a legjobb magyar 15. helyezettként Szíjártó Zétény lett, a 20. helyen záró Mészáros Bence előtt. Gratulálunk!

A részletes eredményeket még várjuk.

FOTÓK: https://ncuphungary.hu/tartalom/fotok/

Vígh Attila (Fb.):

2.szakasz .o0o. 1B szakasz .o0o. 1A szakasz .o0o. Prológ