Single Blog Title

This is a single blog caption

Autómentes Nap, 2021. szeptember 18.

Debrecen városa az Európai Mobilitási Hetet és a Nemzetközi Autósmentes Napot a város most is a DKV-val közösen, szeptember 18-án rendezi meg. Az Autómentes Nap kiváló alkalom arra, hogy a dugókat hátrahagyva a közösségi közlekedést válasszuk, bringára pattanjunk, vagy kellemes sétával érjük el úticélunkat, átgondolva azt, hogy a mindennapi közlekedési szokásaink milyen hatással vannak környezetünkre és egészségünkre!

Az Autómentes Nap nem titkolt célja, hogy egyfajta kísérletként felhívja a figyelmet arra, hogy közterületeinket a jelenlegi megszokott (parkolás, autós közlekedés) funkciók helyett környezeti szempontból fenntarthatóbb módon is lehetséges hasznosítani.

A rendezvény 2021. szeptember 18-án egy nagyszabású egésznapos programmal várja az érdeklődőket, ahol a környezetvédelem és a környezetkímélő közlekedési eszközök kapják a főszerepet. Az idei évben a programok a régi Városháza előtti sétálóövezet mellett, a Piac utca Kossuth utca és Szent Anna utca közötti szakaszán lesznek.

A korábbi évekhez hasonlóan a DKSI is jelen lesz a rendezvényen, más civil szervezetek mellett.
Részletes infók, programok, kicsiknek és nagyoknak:
https://www.demedia.hu/hu/debrecen/2021/09/10/automentes-nap-szamos-program-es-ingyenes-dkv

A programok helyszíne a Piac utca lesz, mind a Városháza előtti, mind a Kossuth utcai kereszteződésen túli szakaszon. A DKSI standját az alábbiak szerint a Gambrinus köz előtti területen keressétek majd! 🙂

Ami még fontos:
2021. szeptember 18-án az Autómentes Napon díjmentes lesz az utazás a DKV Zrt. járatain. Aki felmutatja a járművezetőnek autója forgalmiját, egész családjával díjmentesen utazhat ezen a napon.

A szervezők nevében is minden érdeklődőt szeretettel várunk az Autómentes Napon!