Single Blog Title

This is a single blog caption

CX szezonkezdés, vajdasági sikerek

Elkezdődött a cyclocross szezon, melynek első itthoni versenyére október 24-én Kazincbarcikán került sor. A XI. Kolorcross – Kazincbarcika Magyar Kupa futamra népes csapattal érkezett a DKSI, 18 fővel neveztünk.

A kisebbek futamában az U11-U13 együtt indult, 5200 m-es távon. U11-ben Jakab Benett 3. helyen végzett. A WU13-as lányoknál Rákosi Maya Emma 5. lett, Klokocs Kata a 8. helyet szerezte meg. U13-ban egy 5-ös csoport lépett el a mezőnytől, Kovács Béla hozta az elvártat, végül 2. helyen végzett. Gyetkó Péter, György Márton János és Kozma Attila a 15-16-17. helyet szerezték meg.
Az U15-U17 már 10 km-es futamon meccselt. Gyetkó Dániel és Soós Olivér a 4-5. helyen végeztek, 11. lett Podgornik Milán, 12. Vizi Gáspár. Az U17-es fiúknál 11. lett Kun Norman, a 15-16-17. helyen végeztek Kovács Zoltán, Fodor Kende és Szabó Bence. A Master1 20 km-t tett meg a pályán, Porcsin Levente 4. helyen végzett.
A cyclocross kupasorozat következő versenye november 21-én lesz Ballószögön.

Az október 23-24-ei hétvégén a Vajdaságban versenyeztek az U19-es fiúk a Vojvodina Race elnevezésű versenyen Sid illetve Erdővég települések környékén. A DKSI Cycling Team (Sidló Dániel, Orosz Bálint, Szijártó Zétény, Mórocz Barnabás) a Cube Csömör versenyzőivel (Feldhoffer Bálint, Tóth Márkó) kiegészülve, így 6 fővel kelt útra, Nagy Zoltán vezetésével.
Szombat délután egy 10 km időfutam volt normál bringával, majd másnap egy 25 körös (65 km), sprinttel fűszerezett mezőnyverseny.

Szombaton az időfutamon 11 fok, borús, de száraz időben zajlott. Önmagához mérten mindenki jól teljesített, 14 perc körüli időket futottak, még Zétény 13:10 körüli időt jelzett (45,28 km/h átlag), ami már dobogós helyezésre adott reményt, de az eredményhirdetésnél nem szólították. Többszöri kérdés után kiderült, az ő idejét rosszul rögzítettek a listában. Nehézkes telefonálgatás után Dér Zsolt segített és írásos panaszt juttatott el a versenybíróknak, így vasárnap a rajtnál hálistennek kiderült, hogy a szombati eredményt korrigálták, így Zétény nyert, ővé a sárga trikó!
Az időfutam eredményei: 1. Szijártó Zétény, 6. Orosz Bálint, 7. Feldhoffer Bálint, 11. Sidló Dániel, 13. Tóth Márkó, 19. Mórocz Barnabás.

A korrigált eredmény révén kissé módosításra került a napi versenytaktika, amit a fiúk sikeresen véghezvittek! Nagy Zoltán rövid értékelése:

“Célunk volt a sárga trikó (Zétény) megőrzése, a fehér trikó (legjobb U17) megszerzése (Feldhoffer volt a 2. helyen), a zöld trikó elhódítása (Orosz Bálint), és a végbefutón maradandót alkotni.
A srácok minden taktikai feladatot végrehajtottak: a rajt után rögtön szelekciót kialakítani, mind az 5-en elöl forogtak, öröm volt látni, ahogy melóztak. 10-12 fő maradt. Többek között lemorzsolódott a fehér trikós is, így Feldhoffernek már kinézett a trikó. (Itt Barnabás egy üldöző bolyba került.) Sprinthajrák: itt Orosz Bálint volt a kedvezményezett. Felvezetést kértem, ami megvalósult. Nem volt egyszerű, mivel Stolic is a mezőnyben tekert. A trikót nem értük el, de éles körülmények között nagyon hasznos tapasztalatot szereztünk. Az élmezőnyt végig kontrollálták a fiúk. A két U17 sem spórolt, ott forogtak a mezőny elején.
Véghajrá: Stolic támadott, Bálint átvette, kinek kerekén ment Zéti. Innen adott volt, Bálint felvezette a befutót Zétinek, kit csak egy szerb versenyző tudott kikerülni.
Verseny után jött a jól megérdemelt ünneplés. Csak gratulálni tudok a csapatnak!
Azt gondolom, hogy ez egy jó lezárása volt a 2021. évi országúti szezonnak.”

A 2.szakasz eredményei: 1. Szijártó Zétény, 4. Orosz Bálint, 8. Tóth Márkó, 10. Feldhoffer Bálint, 11. Sidló Dániel, 16. Mórocz Barnabás.

Összetett: 1. Szijártó, 5. Orosz, 6. Feldhoffer, 9. Sidló, 10. Tóth, 15. Mórocz.
Fehér trikós: Feldhoffer Bálint, 2. helyezett Tóth Márkó
Pontverseny: 2. Orosz Bálint

Fotók

VALAMENNYI EREDMÉNYHEZ AZ EGÉSZ CSAPAT NEVÉBEN GRATULÁLUNK!