Single Blog Title

This is a single blog caption

Friss eredmények: Gemenc, időfutamok, Zalakaros

Az elmúlt két hétvége is tartalmasra sikerült a DKSI Cycling Team számára. Részt vettünk a Gemenc Nagydíjon, bükki és pilisi hegyi időfutamokon, és még két dunántúli viadalon. Lássuk tehát a rövid összegzést:

A nagy hagyományokkal bíró 47. Gemenc Nagydíjon 4 ifi és két U15-ös versenyzőnk vett rész (utóbbiak az up. futamokban). Az első, pénteki szakaszon az ifi/felnőtt mezőnyre 146 km várt, amit végül 45 km/h-s átlaggal abszolvált a mezőny. Itt 15. helyen érkezett Orosz Bálint (U19 3. helyezés), 21. lett Szijártó Zétény, 29. Sidló Dániel, 44. Anda Attila. Bálint a sprinthajrákra is ráment, a három hajrából egyet megnyert, és egy második helyet is szerzett, ezzel a sprint különversenyben értékes pontokat szerezve.

A Gemenc Nagydíj 2. szakasza (103 km) a szeles időnek köszönhetően akciókban gazdagra sikeredett. A részhajrákon (3 volt) Bálint szerzett két 2. helyet, ezzel összesített sprinthajrá értékelésben 4. helyet szerezte meg. A befutón 6. helyen haladt át a célvonalon, mely végelszámolásnál az összetett 7. helyre volt elég. A többiek sem tétlenkedtek, ezt bizonyítja, a szakasz csapatértékelésben elért 3. hely: Zétény 16., Dani 21., Attila 33. helyet szerzett a szakaszon. Összetettben a csapatverseny 4. helyén végeztek a fiúk, egyéniben pedig az alábbiak szerint:
Orosz Bálint absz. 7., U19: 1. hely
Szijártó Zétény absz. 18., U19: 3. hely
Sidló Dániel absz. 23., U19: 4. hely
Anda Attila absz. 39., U19: 8. hely

A Gemenc Kupa Kritérium délutáni/esti versenyén is tisztességgel helytálltak a fiúk, abszolút értékelésben 14. lett Orosz Bálint, 17. Sidló Dániel, 18. Szijártó Zétény, 24. Anda Attila. U23-as kategóriában Bálint ezzel 3. lett, a további helyezések sorrendben: 4, 5, 7.

A Gemenc Kupa up. futamain sikeresen szerepeltek Klokocs Kata (WU15) és Böszörményi László (U15), akik mindketten győzelemmel zárták a futamukat!

Szept. 26-án került sor a XIV. Pilis Kupa hegyi időfutam II. fordulójára, ahol 3 versenyzőnk képviselte a DKSI-t. Sajnos Kopácsi Attila, aki Jávorkúton korábban kiválóan szerepelt, sajnos fel kellett adja a futamot, ellenben a WU19 és U19 kategóriában győzelemmel zártak Németh Bettina és Vincze Kristóf!

A másik hagyományos őszi hegyi verseny a XVIII. alkalommal megrendezett Üveghuta Kupa, Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt között, ahol az “alföldiek” is sikerrel szoktak részt venni, ez most sem volt másképp! Serdülő kategóriában 1. helyen végzett Soós Olivér, 3. lett Kovács Béla! Ifi fiúknál 2. lett Csáki Szabolcs! Felnőtteknél 5. Zsíros Róbert, senior kategóriában 4. Szabó Ferenc. Senior2-ben győzött: Boross Károly! “Veterán” kategóriában a 4-5. helyen végeztek Ürmössy Imre és Magas Ákos.

Okt. 3-án az V. Brigetio Időfutam versenyen, 19 km-es távon WU19 kategóriában 1. lett Németh Bettina.

A MAPEI Tour de Zalakaros több futamot is kínált a résztvevőknek. Itt a Spirit Autó – Skoda Országúti Maraton 2021 hosszútávú versenyén U19-ben 6. helyen végzett Varga Kornél. A Szabadics Ride – Company Challange 2021 céges csapatversenyen az Inter Cars I csapatban, ötödmagukkal 4. helyen végeztek Csobán Csaba és Kajdy Károly, ugyanők a Villtek Teljesítménytúra 2021 középtávú futamában 40-49 évesek között a 18. illetve a 2. helyet szerezték meg.

Valamennyi eredményhez gratulálunk!