Single Blog Title

This is a single blog caption

V4 eCup verseny

Több mint hatszázan, egészen pontosan 642-en neveztek a Visegrad 4 eCup-sorozat első, január 11-i cseh futamára. Az útvonal a Liege-Bastogne-Liege egy részét modellezte le, a verseny a cseh székhelyű Rouvy beltéri digitális platform segítségével került megrendezésre, melynek különlegessége, hogy valódi videofelvételeket készítenek az útvonalakról.

Orosz Bálint és Anda Attila vettek részt a versenyen, Bálint az alábbiakban foglalta össze a rendezvényt:
„A közel negyven kilométeres viadalban több mint nyolcszáz méter szintemelkedés várt ránk. A verseny kezdetétől számítva másfél percig küzdhettem gondtalanul és jelentkeztek az első problémák. Egy percen át megszakadt a kapcsolat a versennyel, ezért pozíciót vesztettem. Visszacsúsztam körülbelül a hatvanadik helyre. A verseny hátralevő részében azon voltam, hogy megpróbáljam a hátrányomat ledolgozni. Sajnos szélben kellett versenyeznem mert nem akadt senki körülöttem, aki mögé megérte volna beállnom kicsit a szélárnyékában pihenni. A befutóra egy Cseh követett és megpróbát lesprintelni, de én jöttem ki győztesen a közös sprintünkben, ezzel megszerezve magamnak a 28. helyezést. Meg vagyok elégedve magammal mert maximális teljesítményt nyújtottam, sikerült átlépnem az eddigi határaimat.”

Bálint tehát nem adta fel és szinte végig saját zsíron hajtva felküzdötte magát a 28. helyre. Az 1 óra 6 percre 188 átlag pulzust és 360 watt átlagos teljesítményt hajtott. Attila a 107. helyen végzett. Legjobb magyarként az idei szezonban már az UC Monaco-t erősítő volt csapattagunk Szijártó Zétény a 11. helyen zárt.

Eredmények: https://my.rouvy.com/onlinerace/detail/71881

A V4 eCup sorozat következő versenyére január 25-én kerül sor.