Single Blog Title

This is a single blog caption

DKSI hírek: márciusi sikerek, aktuális programok

2022. március 27-én a cyclocross szezonhoz képest késői időpontban került megrendezésre a Race of Nyíregyháza futama a sóstói erdőben, ahol 3 masters versenyzőnk állt rajthoz: Csobán Csaba, Kajdy Károly, és Kólya Tamás. Az összevont felnőtt futamban Kólya Tamás abszolút 2. helyen végzett, Csobán Csaba, Kajdy Károly pedig kategóriájukban 1. helyezettek lettek!

Kólya Tamás beszámolója: „A rajt után egy Szlovákiából érkezett fiatal kezdett a legjobban, őt követtem a 2. helyen. A következő kör elején felmértem a helyzetet, láttam, hogy 2 Vinibike-os rivális követ, mögöttük pedig Csabi jön. Az erős szél és a gyors pálya miatt összedolgoztunk, hamar utolértük és le is ráztuk az addig élen haladót, majd a 7. körtől egy tempóváltás után már csak ketten maradtunk Horváth Zsoltival, akivel körönként váltottuk egymást. A 14. körben a legnehezebb kanyarban sajnos belesodródtam a mély homokos részbe, amit Zsolti ki is használt, és a hátra lévő 1,5 körben már nem tudtam megfogni.”

Kajdy Karcsi így látta a versenyt: “Idei elsőnek a Vinibike KSE szervezésében megtartott Race of Nyíregyháza elnevezésű Cyclocross / Mountain Bike mezőnyversenyt választottam csapattársaimmal együtt. A szabolcsi megyeszékhelyen a terepen rendezett futamoknak hagyománya van, ez a viadal a Sóstói erdőben, egy 1,6 km hosszú ösvényekből álló pályán lett megtartva. Néhány rövid dombocskán és poros kanyaron kívül nem is volt technikát igénylő elem. A szervezők szándékosan jelöltek ki könnyű nyomvonalat, ez kedvezett a kevésbé rutinos, cross versenyekkel most ismerkedő indulóknak, amilyen én is vagyok. Száraz időben, napsütésben vártuk a rajtot, a családias létszámú mezőnyt (20 fő) végül korosztálytól és kerékpártól függetlenül együtt indították. Az első métereken a pozíciókért vívott harc közben még buktam is egy kiálló gyökérben, így a legutolsó helyről folytatva a pozíciók visszaszerzéséről szólt a versenyem. A 10 körös futam első felében a helyek szépen sorban vettem vissza. Később a fordulókban láttam, hogy a 3-4 főből álló élmezőny messze van és távolodik is, beérésükre nem volt esélyem. A téli alapozással összeszedett tempóm minden esetre elég volt ahhoz, hogy az MTB hobbi kategóriában a saját korosztályomban a leggyorsabb legyek és ezzel felálhassak a dobogó legfelső fokára, életemben először! Nyilván egy kis létszámú mezőny gyengébb kategóriájában elért eredményt a saját szintjén kell kezelni, de a szervezéssel, a hangulattal együtt tekintve az egyik legélvezetesebb verenyeim között tartom számon. Csobán Csaba és Kólya Tamás csapattársam is dobogóra állt a saját kategóriájukban 1. ill. 2. helyen, így összesen három érmet hoztunk haza múlt vasárnap Nyíregyházáról. Köszönjük a Vinibike egyesületnek a szomszédban, örök emlék marad.”

Köszönjük a beszámolókat!

A Sajó Péter Emlékversenyen (márc.27) Sidló Dániel U23-ban 6. helyet szerzett.
Anda Attila a Gent-Wevelgem Juniors 1.NCup versenyen indult, sajnos bukásba keveredett, így leszakadt és nem tudta befejezni a futamot.
Részletek: https://www.debrecenisportiskola.hu/showcikk.php?4758

Várható program

Anda Attila a válogatott színeiben április 3-án a Giro di Primavera 1.2-es versenyen vesz részt Olaszországban.

A DSI fiataljai, valamint Sidló Dániel (U23, DKSI) április 2-3-án Szlovákiában Trnaván vesznek részt a Szlovák Kupa aktuális versenyén.