Single Blog Title

This is a single blog caption

Tour de Tisza-tó sikerek, MKSZ hírek

Május 14-én szombaton került sor a 15. Tour de Tisza-tó versenyre, ahol már az elmúlt években is sok szép debreceni siker született. A verseny távja a szokott 65 km volt, melynek nagy részét a tóparti kerékpárúton tette meg a mezőny, illetve az utána szállingózó kirándulók, megfontolva haladók, gyerekek, családok. A DKSI 5 fővel képviseltette magát, nem is akárhogy! Zsíros Robi beszámolója következik!

„A DKSI színeit Kólya Tamás, Tóth Levente, Kajdy Károly, Bálint Péter és jómagam képviseltük a 15. Intersport Tour de Tisza-to 65 km-es távján. A DKSI mellett többek között a Vinibike, HOTE, Greenriders és Fillari versenyzői is jelen voltak a versenyen. A Tisza-híd után ellőtt éles rajtot követően egyből indítottam egy támadást, amire azonnal reagált a mezőny, amit több, kisebb próbálkozás követett. Miután Poroszló előtt felkanyarodtunk a töltésre, folytatódtak a támadások. Tomi, Levi és Péter is próbálkoztak elmenéssel mellettem. Minden szökési kísérletben volt DKSI-s. A győztesnek bizonyult elmenés előtt Tomi volt szökésben másodmagával, fogtam a mezőnyt ameddig tudtam, ahogy felértünk rájuk, ismét azonnal indítottam egyet, amire felugrott Dovák Dávid (HOTE) és Varga László (Greenriders). Innen meg kb. 45 km volt a célvonalig, amit harmadmagammal végigtempóztunk a célig, együtt dolgozva. Én abszolút 1. (Kat. 1), Varga Laci abszolút 2. (Kat. 1), Dovák Dávid abszolút 3. (Kat. 2.) helyen. Kellett is az összhang, mert 50 mp-re jött meg mögöttünk egy 7 fős boly. A csapat szépen dolgozott a mezőny elején a HOTE-s, és Greenriders-es srácokkal és fogták a mezőnyt az egész versenyen. Kólya Tomi az említett 7 fős bollyal jött meg, és kategóriájában a 3. Helyen futott be. Sajnálatos módon Levi es Karcsi bukásba keveredtek. Nekik jobbulást!”

Eredményeink:
Master1: 1. Zsíros Róbert (absz.1.),
Master2: 3. Kólya Tamás (absz.6.), 13. Bálint Péter

Kajdy Károly, Tóth Levente DNF. A bukottak ezúttal egy méretes kráter áldozatai lettek, ami ugyan neon festékkel jelezve volt, de mezőnyben, 40 feletti tempónál sajnos tudjuk hogy ez mennyit ér, egy bringaúton. A fiúknak jobbulást kívánunk, a helyezetteknek pedig ezúton is gratulálunk!

További hír, hogy a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökségének felhívására a főtitkár lebonyolította a 2022. évi szakági tanácsi választásokat. A szakági tanácsok fő feladatai a Szövetség alapszabályának 34. §-ával összhangban:

  • minden fontos szakági kérdésben a szakágban működő klubok tevékenységének koordinációja, illetve tanácsadás, javaslattétel az MKSZ Iroda, valamint az Elnökség irányába;
  • a szakág közép és hosszú távú fejlesztési programjának előkészítése;  
  • aktív kétoldalú kommunikáció mind az MKSZ Iroda/Főtitkár, mind a tagegyesületek felé/felől;
  • kiemelt feladat minden év végén a szakág költségvetési keretének a következő évre történő megtervezése, felosztása, döntésre előkészítése;
  • a válogatottért felelős személy(ek) / szövetségi kapitány válogatási elveinek, a kijelölt válogatott keretnek, versenyprogramjának, éves beszámolójának, stb. elfogadása;
  • az MKSZ által összehívott szakági tanácsüléseken történő megjelenés.

Az MKSZ tagegyesületek jelölése és az azt követő szavazása alapján 2022-ben a DKSI Debreceni Kerékpáros Sport és Szabadidős Ifjúsági Egyesület részéről 2 fő lett szakági tanácsok tagja:

Dr. Porcsin Levente (Cyclo-cross Szakági Tanács)
Nagy II. Zoltán (Országúti Szakági Tanács, Pálya Szakági Tanács)

Gratulálunk, és eredményes munkát kívánunk!