Single Blog Title

This is a single blog caption

Bujdosó Zsigmond (1940-2022)

Szomorú hírről kell beszámolnunk a DKSI.hu oldalain: 2022. június 24-én elhunyt Bujdosó Zsigmond, a DSI egykori kerékpáros edzője, korábbi kerékpárversenyző. Temetése 2022. július 19-én 14.30-kor lesz a debreceni köztemető 1-es sz. ravatalozójában.

Pályatársa, Andó János az alábbi gondolatokkal búcsúzik:

Elment
Csendesen, mindig is csendes volt.
Magam versenybíróként ismertem meg még a 70-es évek elején. A DSI-DVSC együttműködés keretében Kaszab Gyula hívta segítőnek volt sporttársát. Botos Gáborral együtt pallérozták a DSI ifjú palántáit.
A 78-as tragikus eset után nem folytatott edzői munkát, de a sportágtól nem távolodott el. A megyei szövetség elnökeként tette hasznossá magát. Területi versenyek, Tiszántúli Körverseny szervezése, lebonyolítása hasznos volt a debreceni kerékpársport számára.
A stafétát tőle vettem át. Bármikor kerestem, mindig szívesen segített. Érdeklődött a DSI-DVSC versenyzői felől.
Különös érdeklődést mutatott Máthé Béla és Gáspár Tamás iránt. Nem volt véletlen. Az utóbbit ő fedezte fel egy tehetségkutatón. Külön öröm volt számára, hogy a két versenyző válogatottságig jutott.
Volt tanítványai is mindig tisztelettel beszéltek róla.
A halk szavú mester elment.

Emlékét megőrizzük.

Kérjük, aki régi fotókkal rendelkezik elhunyt sporttársunkról, küldje el a dksi.media gmail.com email címünkre. Köszönjük!