Single Blog Title

This is a single blog caption

Trnava Tour, Tour de Mátra sikerek!

Június 4-5-ei hétvégén került sor a Szlovák Kupa soron következő, Trnava Tour versenyére, ahol 8 fő DSI-s versenyző indult a debreceni fiatalok közül. Mindkét nap mezőny futamra került sor, ahol a terep és az ellenfelek mellett a meleggel is meg kellett küzdeni.
A 15 év alatti lányoknál Klokocs Kata a mezőnnyel, 15. helyen ért célba, a 23 km-es futamon. Az U15-ös fiúkra 46 km várt, itt Soós Olivér ugyancsak 15. lett.Az U17 már 3 kört, 69 km-t tekert, itt 26. lett Csáki Szabolcs, 57. Böszörményi László. A WU19-es lányok ugyanezen távon indultak a felnőtt női mezőnyben, végül kategóriájukban 9-10. helyen végzett Németh Bettina és Papp Evelin. A juniorok a felnőtt/U23 mezőnnyel együtt tették meg a távot, 115 km-en kategóriájában 25. lett Anda Attila (absz. 70.), míg az abszolút sorrendben 44. Sidló Dani. Volt DKSI-s csapattagunk Szíjártó Zétény (UC Monaco) a felnőtt mezőnyben 2. helyen végzett.

Vasárnap a Trnava Tour 2. szakasza szintén mezőnyverseny volt. WU15-ben Klokocs Kata szép versenyzéssel 5. helyet hozott. U15-ös korosztályban 50 km volt a táv, ahol mezőnyhajrán Soós Olivér győzött! U17-es korcsoportban Csáki Szabolcs 75 km-en bronzérmet szerzett! Itt Böszörményi László 53. helyen ért célba. Ugyanezen távon a WU19-ben többen feladni kényszerültek, a mieink közül szerencsére tisztességesen végigment és 5-6. helyen jött Németh Bettina és Papp Evelin. A felnőtteknél 125 km-en 29-30. helyen érkezett Sidló Dani és Anda Attila, utóbbi az U19 10. helyét szerezte így meg. Zétény megőrizte összetett 2. helyét. Valamennyi versenyzőnek gratulálunk!

Összetett eremények:
WU15: 6. Klokocs Kata; U15: 6. Soós Olivér; U17: 3. Csáki Szabolcs; 54. Böszörményi László; WU19: 6. Németh Bettina, 7. Papp Evelin; U19: 16. Anda Attila; Felnőtt: 34. Sidló Dániel

Teljes ereménylista itt

A Tamásiban rendezett MTB Diákolimpia Országos Döntőjén U15-ben Gyetkó Dániel győzött, aki a DSI versenyzője, itt természetesen iskoláját, a debreceni Kinizsi Pál Általános Iskolát képviselte. Gratulálunk!

Június első hétvégéjén került megrendezésre a II. Tour de Mátra, kétnapos országúti kerékpárverseny. Az első nap 83 km és 1700 m körüli szint, míg a második nap 16 km és 780 m körüli szint várt a versenyzőkre. A DKSI-t ezúttal Őry Kinga, Tóth Levente, Boross Károly és Zsíros Róbert képviselték. Zsíros Robi beszámolója következik:

A szombati hűvös, esős időjárás sokakat elrettentett az indulástól, többek között Kinga sem vállalta az aznapi szakaszt. Az első szakaszra elég erős mezőny gyűlt össze, ennek megfelelően már az első mászásnál elléptek a legerősebbek, kb. 15 fő, köztük Epronex, Zengő, Cube-Csömör versenyzőkkel. Én az őket követő kisebb, 6 fős csoporttal kezdtem meg az esős, vízátfolyásokkal tarkított aszfalton a lejtmenetet. Miután leértünk a lankás részen felért még ránk 2-3 kisebb csoport, így a társaság olyan 20-25 főre duzzadt, egyetértés viszont nem nagyon volt. 8-9-en forogtunk elől, a többiek kapuztak. A verpeléti elágazást követően megpróbáltam még előrébb helyezkedni, mivel ott is van pár rövid, de annál meredekebb emelkedő. Abasárnál megkezdtük az utolsó mászást. Kékestetőig. Mátraházáig nem akartam túlvállalni magam, saját tempóban haladtam, de így is nagyon sokszor a mezőny legelején. Miután befordultunk azt utolsó 3.5 km-re, a látótávolság már olyan 50-70 m-re csökkent az óriási köd miatt. Ezen a szakaszon már maxot mentem, két fiatal srác ellépett az első pár kanyarban, akik még megmaradtak a bolyból megpróbálták velem tartani a tempót a végéig. Szerencsére szépen lassan lemorzsolódott mindenki egy master2-es HOTE-s versenyző kivételével.

A vasárnapi szakaszon már sokkal jobb idő fogadott minket. Kevesebb versenyző állt rajthoz, viszont az borítékolható volt, hogy az elejétől nagy menés lesz, köszönhetően a rövid távnak. Viszonylag kedvező helyzetből vághattam neki a szakasznak, mivel sajnos az összetett második helyén álló versenyzőtől 10 percre voltam, illetve mögöttem csak a 18mp-re lévő MRCC-s Felipe Miranda volt veszélyes távolságon belül. Ennek megfelelően a szakasz elejétől egymás körül helyezkedtünk, a Mátraházáig tartó szakaszon volt is pár támadás, amiket át tudtam venni, habár nem estek jól, de itt még nem akartam belemenni nagy adok-kapokba. Mátraházától viszont megpróbáltam az előző napit lemásolni, végig kemény, egyenletes tempót diktáltam, és már az első kanyarokban sikerült ellépnem, amit tartottam is a szakasz végéig.

Így mindkét nap meglett Master 1 kategóriában a szakasz 3. hely és az összetett 3. hely is, Tajthy Ferenc és Záray László mögött.

A csapatból a többiek is szépen szerepeltek, mindenki kiadta magából a maximumot, ahogy a befutók után láttam. 

Eredmények

Hosszú távRövid távÖsszetett
Őry KingaDNSKat. 1 (absz. 2)Kat. 5 (absz.18)
Tóth LeventeKat. 11 (absz.49)Kat. 6 (absz.30)Kat. 5 (absz.18)
Boross KárolyKat. 15 (absz.101)Kat. 12 (absz.55)Kat. 7 (absz.29)
Zsíros RóbertKat. 3 (absz.19)Kat. 3 (absz.12)Kat. 3 (absz.9)

Gratulálunk valamennyi eredményhez!