Single Blog Title

This is a single blog caption

EYOF 2022 és KSI Kupa eredmények

Július 24. és 30. között a szlovákiai Besztercebánya adott otthont a 2022-es, immáron XVI. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak. Országúti kerékpárosaink közül a lányoknál Mudra Málna, Pusztai Dóra és Tóth Réka, míg a fiúknál Csáki Szabolcs, Hancz Tamás és Pakot András Gusztáv képviselték a magyar színeket. Dóra és Szabolcs a DSI Debrecen sportolóiként kerültek be a válogatott keretbe.

Június 26-án került megrendezésre az EYOF időfutam versenye. A táv 8,4 km volt, egy fordítós városi pályát kellett teljesíteni. A lányok 11-kor, míg a fiúk délután 16 órakor rajtoltak. A kánikulát, mindkét nem futamán, eső váltotta, mely tovább nehezítette a versenyzők dolgát. A lányoknál Tóth Réka a 34. (+ 59 mp hátrányban), Pusztai Dóra a 47. (+ 1:08), Mudra Málna pedig az 55. (+ 1:16) helyezést ért el. A fiúknál Hancz Tamás a 21. (+ 33 mp), Pakot András Gusztáv a 29. (+ 39 mp), míg Csáki Szabolcs a 64. (+ 1:08) időt teljesítette.

Június 28-án rendezték a mezőny futamokat. A lányok versenyére 57,8 km-es távon került sor, egy komolyabb emelkedővel. Pusztai Dóra sajnos az elején bukásba keveredett, de szerencsére tudta folytatni. Végül egy tizennégy fős elmenés ért haza, nem sokkal a mezőny előtt. Tóth Réka a 21. (+ 32 mp), Pusztai Dóra a 44. (+ 3:44), Mudra Málna pedig az 59. (+ 6:12) helyen ért célba.

16 órától rendezték a fiúk 66 km-es mezőnyversenyét. Sajnos sok bukás jellemezte a versenyt, de a fiúk jól tartották magukat. Mind hárman az élen tekertek, követve és betartva a Dér Zsolt szövetségi kapitány által kért taktikát. Csáki Szabolcs versenye a 2. körben, az emelkedő lábánál siklott ki. Bukásba keveredett, majd kerékcserét követőn, sérült csuklóval a 73. helyen futott be. A többiek egy 20 fős bollyal tekertek az élen. A technikás végjátékot sikerült jól teljesíteni, Pakot András már az első helyért hajrázva kezdte az élen haladókat kerülni, mikor is a későbbi belga győztes balra kitérve kontaktba került vele. A veszélyes szituációt kivédve az előkelő 7. helyen, még Hancz Tamás a 22. pozícióban ért célba.

Valamennyi eredménylista itt elérhető: https://www.hrdosport.sk/Online?CompetitionId=565&DisciplineCode=13&Code=RES&Day=1

Fotók: https://www.facebook.com/magyarockolympicteamhungary/posts/613629513618353

A július 30-31-ei hétvégén a KSI Kupa időfutam és mezőnyversenye is esőben zajlott, melynek köszönhetően még nagyobb kihívást jelentett a versenyzőknek. Az időfutamon 8,8 km, illetve 12,7 km volt a táv. Minden korosztályban csak normál versenykerékpárt lehetett használni.

Időfutam eredményeink:
U17: 3. Csáki Szabolcs (csukló sérüléssel), 6. Böszörményi László
WU19: 1. Németh Bettina, 4. Papp Evelin
U19: 1. Anda Attila, 9. Böszörményi András

A vasárnapi mezőnyversenyen sok defekttel, műszaki problémával kellett megküzdenünk. Sajnos két bukásba is belekeveredtek a fiúk. Böszörményi László kisebb zúzódásokkal megúszta és be is tudta fejezni a versenyt, nem úgy mint bátyja, Böszörményi András, ki sérüléseket szenvedett, így nem tudott célba érni. Jobbulást kívánunk! A versenyen sokat akciózott Anda Attila és Sidló Dani.

Mezőny eredmények:
U17: 5. Böszörményi László (Csáki Szabolcs csuklósérülése miatt nem vállalta a mezőnyversenyt)
WU19: 2. Németh Bettina, 3. Papp Evelin
U19: 7. Anda Attila, DNF Böszörményi András
Elit/Master: 2. Sidló Dániel

Az eredményekhez gratulálunk!