Single Blog Title

This is a single blog caption

ifj. Kovács Béla (Öcsi) idei sikersorozata…

A DSI Cycling Team fiatal tehetsége ifj. Kovács Béla belgiumi edzőtáborral zárta a számára kiemelkedően sikeres szezont.

Ifj. Kovács Béla, idén első éves U13 versenyzőként a budapesti Városligetben a Királydombon nyerte a Cyclocross magyar bajnokságot, majd a hazai, cseh és szlovák Mountain bike kupákon szerepelt sikerekkel.

A nyári Országos bajnokságok hetében először a debreceni időfutam bajnokságot nyerte, majd az országúti bajnokságon lett ezüstérmes, amit a Tamásiban rendezett pálya, utánpótlás OB-n szerzett kettő újabb bajnoki cím követett és egy ezüstérem zárt.

A csömöri MTB Magyar Bajnokságon izgalmas, nagy taktikai csatát hozó küzdelemben egy ritkán látható előzéssel hódította el a bajnoki címet soproni riválisa elől.

Egy hét kerékpármentes pihenés, regenerálódás után Augusztusban, a kétszeres világbajnok, cyclocross legenda, a belga Sven Nys tábora várta. Immár harmadik éve vehet részt az egyhetes táborban, ahol az off-road kerékpározás rejtelmeinek megismerése mellett a világelső Belga kerékpáros nemzet utánpótlásaival tölti napjait.

Szokás szerint a tábor előtti és utáni hétvégéket a versenyek töltik ki, Belgiumban jó versenyezni, itt a nagy mezőnyök, erős ellenfelek és nem utolsósorban az elért sikerek, vonzák a jó versenyzőket.  Nem volt ez idén sem másként.

A tábor előtti szombaton MTB szakágban, Hammeban a Flandria Tartományi bajnokság U12 futamát Béla nyerte közel 1 perces fölénnyel, majd vasárnap a Bevel-ben, 2,8 km-es körpályán rendezett országúti versenyt végig a mezőny elejében kontrollálta, a hosszan nyitott véghajrá pedig győzelmet ért.

A Sven Nys táborában gyűjtött, közel 200 terepen megtett km és ehhez szükséges napi 5-6 óra kerékpározás nem okozott nagy fáradtságot, mert a pihenéssel töltött szombati nap után vasárnap a Bierbeek városban rendezett, országúti versenyen ismét nagy mezőnyben, az itt-ott dombokkal tarkított körpálya újra sikert hozott. A kellemetlen, tempóváltásokkal  hektikussá tett futamban, végig a mezőny elejében haladva, minden támadásra figyelve, reagálva, a hosszú részhajrát nyitó esélyes versenyzőt lekerülve végül 3 kerékpárhosszal lett meg az aranyérem.

Az iskolakezdésre készülődés mellett marad idő edzésekre is, hiszen szeptember 10-én a békéscsabai kritérium OB, mint 2022 utolsó bajnoksága következik, majd egy pihenő után indul a hazai és nemzetközi cyclocross szezon, ahol a DSI Cycling Team versenyzői évről évre jobb felkészültséggel egyre jobb eredményeket produkálnak.

fotógaléria