Single Blog Title

This is a single blog caption

Klastor pod Znievom, “Ki a legény a gáton?” eredmények

Az augusztus 20-21-ei hétvégén került sor a már évek óta stabilan a debreceni up. kerékpárosok versenyprogramjában szereplő Klastor pod Znievom (Znióváralja) központtal rendezett Szlovák Kupa futamaira.

Nagy Zoltán vezetésével DSI színekben 5 fővel álltunk rajthoz (Soós Olivér, Csáki Szabolcs, Böszörményi László, Németh Bettina, Sidló Dániel). Anda Attila és Papp Evelin sérülés miatt nem tudott elutazni. Az elitnek nem volt időfutam versenye, itt a vasárnapi mezőnyversenyen Sidló Dániel szerepelt.

Sokadik éve veszünk részt, első alkalommal Rispán Béla, Rozsnyón élő volt kerékpáros edző meghívását követően. Idén újra találkozhattunk és érmes fiataljainkkal fotózkodhattunk Rispán Béla régi barátjával, akinek, mint egykori szervezőnek a versenyt köszönhetjük. A verseny mindkét napja esősre sikeredett, de a hőmérséklet kellemes volt. Szombaton Németh Bettina (WU19) jóvoltából egy értékes bronzérem született, U15-ben Soós Olivér 7. helyen végzett, U17-ben Csáki Szabolcs 6., míg Böszörményi László 29. lett. Ezt vasárnap sikerült fokozni! U15 korosztályban Soós Olivér érett versenyzést bemutatva aranyérmet szerzett! U17-ben Csáki Szabolcs kilenced magával ért fel a 9 km hosszú emelkedő csúcsára, majd onnan leereszkedve érkezett a hajrára, ahol a 8. helyet szerezte meg, míg Böszörményi Laci a 31. lett. WU19-ben Németh Bettina 6. helyen futott be. Az elit futamban induló (150 km) Sidló Dániel egy hajszállal maradt le a dobogóról, így egy 4. hellyel lepett meg bennünket és magát is.

Részletes eredmények:
Időfutam:  https://www.cyklistikaszc.sk/kalendar/vysledky/casovf91c497ee381c9523906e0128.pdf – Mezőnyverseny:  https://www.cyklistikaszc.sk/kalendar/vysledky/vyslec0290163dfd9abee1516931ee.pdf

Ugyancsak ezen a hétvégén a cigándi “Ki a legény a gáton?” időfutam versenyen, mely immár 5. alkalommal került megrendezésre, a DKSI-t képviselő Ürmössy Imre sporttársunk Senior 2 kategóriában ezüstéremmel zárta a napot!

GRATULÁLUNK!