Single Blog Title

This is a single blog caption

Székely Körverseny, stage_1 – Debrecen

Befejeződött a székely kör első etapja. Ülök a gép előtt és gondolkodom, mit is írjak. Az biztos, ha valaki sportbeszámolót vár, az nem fog jönni. Kimentünk, megnézni ezt a versenyt, de valahogy nem éreztem, hogy az érdekelne, ki nyeri, vagy hány szökés lesz, vagy mi fog történni. Talán egy dolog volt, amit sportszakmai szemmel a kintlévő tekintélyek megállapítottak, hogy gyors körök lesznek és minimum 45-ös átlag.

De ez se volt annyira érdekes, mert az egész rendezvényt körüllengte valami, amit nehéz megfogalmazni, de éreztük, hogy most valaminek részesei vagyunk. Megkóstolhattuk a Székely Kör hangulatát, ami fergeteges, bulis, jókedvű, lendületes és ezer jelzőt lehetne még ráaggatni, de ha csak röviden fogalmazok, nagyon jó. Aki már járt Székely Körön, tudja milyen, de aki nem juthatott még el (mert valljuk be, ha kilométerben nem is annyira, időben nagyon messze van), most belekóstolhatott. Ez egy számomra mesebeli világ, emberek, akik nagyon messze laknak tőlünk, magyarul beszélnek és roppant kedvesek. És ez most mind helybe jött. Nem kellett mást tennem, csak felkelni, reggelizni és kigurulni a Nagyerdőre. Köszönöm Nektek ezt az élményt!!!

Persze, ez még mindig csak a felszín. Nagy dolog volt ez, nem is akármilyen. A szpíker sokszor elmondta, milyen büszkék odahaza, ahogy Ő fogalmazott, a magyar kisebbségre (bár Csíkszeredát, ha megkeresem a wikipédiában, lehet nem ezt dobja. Ottjártamkor teljesen az az érzésem volt, hogy otthon vagyok.) Elmesélte, hogy szinte minden évben azért is meg kell harcolniuk, hogy Székely Körverseny lehet a rendezvény neve. Gondoljunk bele, az mekkora meccs lehetett, hogy innen rajtoljon, vagy, hogy egyáltalán betegye ide a -némi képzavarral élve- a lábát, de akkor legyen a kerekét. Azt gondolom, aki ma ott volt és tud bármit erről, belül érezte, hogy ez több, mint egy verseny, sokkal több.

Fura érzés ez, amit az idő hamar kimos, de sokszor eszünkbe fog jutni, és ahogy a szleng fogalmazza meg roppant egyszerűen: jön a flashback.

Őszinte leszek egy olasz srác nyerte, nevét nem jegyeztem meg és próbáltam kipuskázni, de egyelőre annyira friss, szerintem pakolnak, cuccolnak, sátrat bontanak és megindul a karaván a Kárpátok irányába. Estére biztos lesz, addig is kövessétek a TourOsSzeklerland_facebook oldalát. De nem marad a Kárpát Medence se Körverseny nélkül, mert az M4 sport fog összefoglalót sugározni és a ToSz weblapon is követhető a liveStreem.

Eredmények várhatóan hamarosan lesznek.

Nem maradt más hátra, mint megköszönni mindenkinek, aki bármilyen formában segítette, hogy a Kör házhoz jöjjön és megmutassa nekünk a székely virtust 🙂 Köszi fúk (lányok) !!! (ez itt egy lájk helye)