Felnőtt edzés

Felnőtt edzés

 

Felnőtt versenyzőink önálló edzéstervvel dolgoznak, amelyet a kondíció és technikai tudás felmérése alapján állítunk össze. Ez lehetővé teszi, hogy munkahely mellett is tudjanak edzeni.

Az edzésterv magába foglalja a stéheres edzést, az intervall edzést és a hosszú távú edzéseket. Az edzővel és a csapattársakkal közös edzésekre hétvégén kerül sor. Évente legalább egy edzőtábort szervezünk.

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a csapat egymásra odafigyelő, egymást segítő közösségként működjön, szakmailag és emberileg egyaránt.

Egyesületünkben két féle módon lehet versenyezni: igazolt vagy amatőr versenyzőként. Az igazolt versenyzőknek kötelező a sportorvosi vizsgálat. Az ez alapján kiváltott licence-el részt vehetnek az országos bajnoki minősítő versenyeken, és ha jó eredményeket érnek el, a magyar válogatottba is bekerülhetnek.

Amatőr versenyzőink az OB minősítő futamainak kivételével a többi versenyen rajthoz állhatnak. A csapat minden fontos magyarországi versenyen ott van, sőt, számos külföldi versenyen is indul.

Felnőtt versenyzőink edzője a többszörös magyar bajnok, világbajnoki résztvevő kerékpáros, a Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség és a DKSI elnöke, Nagy II. Zoltán.

 


 

Ha szeretnél nálunk versenyezni, vagy további kérdéseid vannak,

vedd fel velünk a kapcsolatot:

 


 

Edzésidőpontok:

 

A DKSI felnőtt csapatának standard, közös edzésidőpontjai:

Nyári időszakban

  • kedd és csütörtök délután,
  • illetőleg szombat-vasárnap délelőtt.

Téli időszakban a hétvégi időpontok élnek.

A kezdés ideje a tavaszi/őszi időszakban a korai naplementéhez igazodik, az alábbiak szerint:

Hét közben:

  • márciusban 16:30, óraállítás után 17:00; május 2. hetétől 17:30.
  • szeptember 1. után 17:00, szeptember végéről óraállításig 16:30.

Hétvégén:

  • nyári időszámításkor 9:00,
  • szeptember végétől, illetve téli időszakban 10:00.

 


 

Találkozási pont:

Debrecen, Balmazújvárosi úti LUKOIL benzinkút.

 

 

Az edzésidőpontok és a találkozási hely megbeszélés szerint, alkalmilag változhatnak.

 


 

Az érdeklődők figyelmét feltétlen szeretnénk felhívni arra, hogy a DKSI edzésein az országúti kerékpározás alapvető szabályainak ismerete, biztos kerékpárkezelés, és a megfelelő műszaki állapotban lévő kerékpár egyaránt fontosak. Kevésbé tapasztalt kerékpárosok számára szabadidős/közösségi edzések indítását tervezzük, ahol a megfelelő készségek elsajátításában segítséget tudunk nyújtani.

Az autósokat arra kérnénk, hogy a fent jelzett időpontokban fokozott figyelemmel vezessenek. Köszönjük!