Jelentkezési lap

ÚJ! 

2019.06.03. hétfő 17:30 órától kezdődően a Nagyerdei Stadion északi kapujánál minden héten hétfőnként lesz kezdőknek kerékpáros oktatás, hol az alapismereteket, technikákat lehet majd elsajátítani. Szeretettel várjuk a gyerekeket!

Lehet jönni bármilyen bringával, főleg amivel tudsz terepen tekerni, illetve hozzál sisakot is!
Az itt szerzett tapasztalatok alapján fogjuk a foglalkozások rendszerességét növelni!


A DKSI lehetőséget nyújt mindazoknak, akik a kerékpározást akár versenyszinten, akár sportos szabadidős elfoglaltságként, egyesületi keretek között szeretnék űzni. Az Utánpótlás edzés 10-18 éves korú fiatalok számára ajánlott, a Felnőtt edzés az aktívan versenyzőknek, és a többé-kevésbé tapasztalt országúti kerékpárosoknak szól. Azokat is szívesen látjuk sorainkban, akik a kikapcsolódást, közösségi élményeket tartják szem előtt, és szeretnének szervezett keretek között mozogni, sportolni, túrákon résztvenni.

Az alap éves tagsági díj egységesen 18 eFt. Ezen felül nevelési hozzájárulást fizetnek az up. csapat tagjai, valamint azok, akik haladó szintű szolgáltatásokat (edzésvezetés, stéhereztetés) szeretnének igénybe venni.

Ha komolyabban is elkezdesz foglalkozni a bringázással, akkor a jó fizikai erőnlét mellett hasznos kerékpártechnikai és -szerelési ismeretekkel is gazdagodhatsz. Az edzéseken foglalkozunk a közlekedési szabályok ismeretével, és megtanítunk arra, hogyan kell forgalomban biztonságosan biciklizni. Segítséget nyújtunk a megfelelő táplálkozással, öltözettel és felszereléssel kapcsolatban is. Az utánpótlás edzéseket korcsoporttól függően Nagy II. Zoltán, Árvai Attila és Eperjesi Bence tartja.

Az edzésprogram az alapozó időszakban a kerékpáros edzések mellett futó és erősítő edzésekkel is kiegészül. Futó edzéseink a DEAC pályán és a Nagyerdőn zajlanak, erősítő edzések a DEAC kondiparkban, illetve a Corpus Fitnessben, ezenkívül szerepel még Spinning és uszodai foglalkozás is.

Évente több alkalommal kerül sor edzőtáborozásra is, itthon és külföldön.

Az országúti kerékpáros szezon országúton márciustól októberig tart (a cyclocross szakág versenyei az ősztől-tavaszig tartó időszakban zajlanak).

Egyesületünkben kétféle módon lehet versenyezni: igazolt vagy amatőr versenyzőként. Az igazolt versenyzőknek kötelező a sportorvosi vizsgálat. Az ez alapján kiváltott licence-el részt vehetnek az országos bajnoki minősítő versenyeken.

FIGYELEM! Utánpótlás korosztályoknál ÁTTÉTEL MEGKÖTÉS él a versenyeken, az erre vonatkozó, érvényben lévő szabályozás az MKSZ Országúti Szakágának versenyszabályzatában olvasható.

Jelentkezési lap