Kerékpáros Diák Liga 2019

DECATHLON Kerékpáros Diák Liga

2019-ben új versenysorozattal bővül a DKSI rendezvényeinek kínálata!

4-16 évesek számára biztosít sportolási és versenyzési lehetőséget a 4 fordulóból álló Decathlon Kerékpáros Diák Liga sorozat: az első két fordulóra tavasszal, a másik kettőre ősszel várjuk majd a gyerekeket!

A versenysorozatban iskolák közötti versenyt is hirdetünk!

Időpontok, helyszínek: LETÖLTHETŐ, NYOMTATHATÓ PLAKÁT ITT!

  1. futam: 2019. ápr. 27. szombat 9:00, (Debrecen, Uszoda mögött)
  2. futam: 2019. máj. 25. szombat 9:00, (Debrecen, Decathlon)
  3. futam: 2019. szept. 28. szombat 9:00, (Debrecen, Thomas Mann u. Szánkódomb)
  4. futam: 2019. okt. 26. szombat 9:00, (Debrecen, Nagyerdei Stadion Északi-kapu)

RÉSZLETES VERSENYKIÍRÁS, további információk ITT LETÖLTHETŐK!

FONTOS! Helyszínspecifikus információk, az aktuálisan soron következő futamhoz helyszínrajzzal, további tudnivalókkal ezen a weboldalon lesznek elérhetők!


Szép időben került sor a 2. fordulóra a Decathlonnál

Napos időben, végre nyárias körülmények között került sor a DECATHLON Kerékpáros Diák Liga 2. fordulójára a debreceni Decathlon közvetlen szomszédságában fekvő füves területen. Közel 30 óvodás és iskolás korú tanuló rótta a köröket az ügyességi pályákon, és a kijelölt sprintpályán. A helyszínen lehetőség nyílt az áruház kerékpáros osztályán megtalálható kerékpárok kipróbálására is. A pálya megépítése a már kipróbált forgatókönyv alapján nem okozhatott gondot, a Decathlon épülete mögötti rézsű és sóderes szakasz is alkalmat nyújtott az útvonal színesebbé tételére.

Vázlatos helyszínrajz

A rendezvénysorozat célja elsősorban az, hogy a gyerekek jó hangulatban, ügyességüket és bringás tudásukat fejleszthessék, a verseny igazából csak hab a tortán. Nem utolsó szempont viszont az, hogy a mostani iskolások, óvodások közül kerülhetnek ki az elkövetkező évek kerékpárversenyzői, így ha a számukra kitalált játékos fordulókkal sikerül felkeltenünk a fiatalok érdeklődését akár a hobbi, akár a profi szintű versenysport iránt, akkor már sikerként könyvelhetjük el a sorozatot!

A 2. forduló győztesei: Ferenczi Regina (Faragó Utcai Óvoda), Kovács Tamás(Görgey Utcai Óvoda), Ferenczi Kinga (Kis TK), Kovács Béla (Waldorf Általános Iskola), Ivády Gréta Márta (Árpád Vezér Általános Iskola), Podgornik Milán (Arany János Általános Iskola), Foltin Lukács (Lilla Téri Általános Iskola), Kovács Loretta (Medgyessy Ferenc Gimnázium).

Folytatás: ősszel! Mindenkinek tartalmas, élményekben gazdag nyári vakációt kívánunk!

FOTÓK (Árendás Róbert)

2. forduló eremények

Összetett pontverseny: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1DsZTnqJH5CyzBeoFbmZKG_2OlQ1bYIR4QNMXaH-yLRM/edit?usp=sharing

Lezajlott az első forduló

Április 27-én a borongós, esős időjárás ellenére lezajlott a versenysorozat első fordulója. A szervezők izgalmas, technikás sprintpályát jelöltek ki a Sportuszoda mögötti füves területen, és a könnyebb-nehezebb ügyességi akadályokat is sikerült üzembe helyezni. A résztvevő gyerekek és szüleik is egy tartalmas, jó hangulatú délelőttöt tölthettek el a helyszínen. A nevezések mellé Decathlon-os ajándékokat, üdítőt és nápolyit kapott minden résztvevő. Bár a létszám szerényre sikerült, a pálya felállítása, és a verseny lebonyolítása sikeresen megtörtént, és a további fordulók megszervezéséhez értékes tapasztalat volt a rendező gárda részére is.

FOTÓALBUM

Hét kategóriában hirdettünk eredményt, Kovács Tamás (Görgey u. Óvoda), Röfler Zsuzsa (Bányai u. Óvoda), Ivády Zénó (DOTE Óvoda), Ivády Gréta (Árpád Vezér Ált.Iskola), Porcsin Anna (Kölcsey Ferenc Ref.Ált.Iskola), Kovács Loretta (Medgyessy Ferenc Gimn.), és Orosz Bálint (Debreceni Ref.Koll.Gimn.) lettek az 1. forduló győztesei.